avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... excludere membru fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

excludere membru fondator

buna ziua!
o asociatie cu 3 membri fondatori poate exclude prin hotararea adunarii generale unul din acestia daca a adus prejudicii ONG-ului?
daca asociatia nu mai are alti membri, poate continua cu 2 membri fondatori sau este necesara includerea unui al treilea membru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:25, 5 Iunie 2009
Dupa mine este mai simplu: cititi actul constitutiv, statutul, OG 26/2000 privitor la excluderea unui asociat, apoi dispozitiile privind modaliatatea inregistrarii la juedcatorie a modificarilor aparute la actul constitutiv si statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ong amalia_cojocaru amalia_cojocaru Buna ziua, am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca ... (vezi toată discuția)
Excludere membru fundatie serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Imi puteti spune va rog care e procedura de excludere a unui membru dintr.o fundatie, care ar fi etape si costurile si ce taxe implica....sau ... (vezi toată discuția)