avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Supraveghere video
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Supraveghere video

Sunt si eu interesat sa aflu cu articole concrete din lege nu pareri , daca montarea unor camere video intr-o scoala(propietate nu domeniu public) in clasele de curs pentru supravegerea examenelor de bacalaoreat este ilegala.Practic camerele au ca scop educational si nu securitatea si sunt menita sa inlocuiasca factorul uman de supraveghere(oamenii care se ocupau de supraveghere in trecut nu erau politisti si nici firme specializate de paza si protectie ci niste simple cadre didactice)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 12:05, 16 Decembrie 2014
Buna ziua!
In opinia mea, tinand cont de prevederile din Decizia ANSPDCP 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, nu identific nici o ilegalitate in monitorizarea video a examenelor.

Cu stima,



Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
MihaiPetru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere în sãlile de clasã? nadia20107 nadia20107 Este legală instalarea camerelor de supraveghere în interiorul sălilor de clasă fără acordul fiecărui cadru didactic? Conducerea școlii motivează ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa faca monitorizarea video ? oanaportar oanaportar Recent s-a instalat un sistem video pentru monitorizarea imobilului institutiei. Institutia are contract de prestari servicii cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)