avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine trebuie sa faca monitorizarea video ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine trebuie sa faca monitorizarea video ?

Recent s-a instalat un sistem video pentru
monitorizarea imobilului institutiei.
Institutia are contract de prestari servicii cu o firma de paza.
Directorul si-a instalat serverul la el in birou
si refuza sa puna la dispozitia firmei de paza un monitor
pentru ca monitorizarea sa fie facuta non stop
de catre agentii de paza.
Acesta spune ca nu are nevoie de paza,
ca monitorizarea o face el.
Astfel, vede cine face si cine nu face treaba.

Este legal asa ceva ?


Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 15:37, 24 Februarie 2015
buna ziua
supravegherea video face parte dintr-un sistem de paza integrat
vizualizarea sistemului video este decis de catre fiecare beneficiar in parte. daca nu este stipulat in contractul de prestari servicii cu firma de paza sa efectueze monitorizarea. nu este o incalcare a legi si conducerea beneficiara poate hotara cine va avea acces la vizionarea imaginilor
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
traianp, utilizator
Angajatii pot fi supravegheati video, insa nu si in birourile in care isi desfasoara activitatea la locul de munca. De asemenea, conformactului normativi, camerele video se monteaza doar in locuri vizibile, fiind interzisa amplasarea acestora in locuri ascunse.

Potrivit Deciziei nr. 52/2012 ANSPDCP privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, angajatorii pot dispune supravegherea video a angajatilor, insa doar pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate. In situatia in care aceste prevederi nu se pot aplica, atunci supravegherea se va efectua doar pe baza consimtamantului expres si liber exprimat al angajatilor, dupa ce acestia au fost informati in prealabil.

In schimb, este interzisa amplasarea camerelor video in birourile angajatilor de la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Detalii
www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc pentru raspunsuri.
O dupa amiaza placuta va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Supravegherea video la locul de munca ayslefm79 ayslefm79 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Fratele meu lucreaza la o firma de transpor persoane,privata.Patronul vrea sa le monteze sisteme de supraveghere ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - supraveghere video la locul de munca maria_2012 maria_2012 Buna seara. Avem la birou camere de supraveghere. Sediul companiei noastre este in alt oras. Monitoarele din birourile sefilor sunt pornite non stop si toti ... (vezi toată discuția)