avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cumpar din China / livrez in SUA / bunurile nu trec ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cumpar din China / livrez in SUA / bunurile nu trec prin Ro / comert online

Buna seara,

Va ofer acest exercitiu si poate reusiti sa ma ajutati:

Sunt persoana juridica, cu sediul in Romania si doresc sa aflu daca este legala o astfel de operatiune si ce tratament contabil ar trebui sa aplic pentru a avea actele in regula.

1. Cumpar online din China, iar produsele vor fi livrate la un depozit in SUA
2. In SUA, produsele mele sunt promovate si vandute pe un magazin online, iar livrarea se face tot in SUA
3. Banii vor fi incasati intr-un cont, cel mai probabil cont la o banca din Romania, sau, daca astfel nu se poate, printr-un serviciu: payoneer.

Va multumesc,
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
marinescul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:15, 17 Decembrie 2014
Ca o adaugire. In cazul in care nu merge pe persoana juridica, as putea face ce am zis mai sus, ca persoana fizica? Observ ca exista declaratia 201 in ceea ce priveste veniturile realizate in strainatate, de catre persoane fizice: [ link extern ] .

Va multumesc in avans!

Merge pe ambele. Cumparati din china, se inreg factura, vindeti in US se inreg factura. Nu lucrati deloc cu TVA ul. Se platesc impozite in RO.
Totusi, trebuie sa va interesati daca nu cumva trebuie sa va inregistrati in US pt aceste operatiuni. De exemplu daca sunteti din alta tara si in loc de US vindeti in Romania trebuie sa va inregistrati aici pt TVA cand depasiti plafonul de vanzari online de 65.000 E

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare online Andreea_321 Andreea_321 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : - o societate din RO platitoare de TVA va efectua vanzari online prin magazin online catre ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in privinta urmatoarei probleme: Sunt o SC platitoare de TVA in Romania si fac livrari de produse finite de lemn in Italia. ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate comert online usa - srl in romania rolandcostea rolandcostea Buna ziua, As dori o consultanta financiara in ceea ce priveste derularea unui business de comert online pe site-ul amazon.com avand un SRL inregistrat in ... (vezi toată discuția)