avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditiile acordarii sporului de audit de 25%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditiile acordarii sporului de audit de 25%

Sunt incadrata la o entitate publica ce are ca unic actionar consiliul local, finantata cu venituri proprii. La inceputul anului am fost incadrata pe functia de auditor public intern, dar nu mi s-a acordat niciun spor, asa cum stiam ca se acorda cel de 25%. Stiu ca acest spor a fost luat prin abrograrea articolelor ce impuneau acordarea sporului, insa el a fost reglementat prin alte legi, de ex. in Lg unica a salarizarii spune ca sporul de complexitata muncii pt auditori este inclus in clasele de salarizare corespunzatoare sporului, dar reglementarea este pentru personalul platit din fonduri publice. La noi, eu sunt personal contractual, iar nivelul salariului de incadrare nu este reglementat in niciun act intern al entitatii. Acum se deruleaza procedura de negociere a contractului colectiv de munca, iar grilele de salarizare ce urmeaza a fi stabilite, mie nu mi se par corecte, in primul rand ca ele nu respecta minimul dreptului salarial, cel impus de contractul colectiv la nivel national pe ramura, cu respectarea coeficientilor minimi, iar pentru functia de auditor nu s-a acordat niciodata vreun spor, cu toate ca am cunostinta de la alti colegi ca li s-a acordat prin contractul colectiv de munca sau a fost inclus in salar acest spor. Sunt mai multe aspecte pentru care sunt nemultumita si nelamurita, insa ar trebui sa scriu foarte mult. As fi recunoscatoare daca m-ati limpezi in privinta legalitatii acordarii sporului, iar daca as avea dreptul la spor si nu mi se acorda, daca as avea castig de cauza in instanta. Am auzit un zvon cum ca acest spor de 25% s-ar reglementa din nou prin legi, va rog sa-mi spuneti daca stiti de vreun proiect de lege in acest sens. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonadenys , utilizator 14:03, 17 Decembrie 2014
Din cate cunosc, pana acum, nu exista vreun proiect de lege care sa modificare legea actuala a salarizarii.

Pentru sectorul bugetar, prin contractele/acordurile colective de munca incheiate in sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi in bani si in natura, altele decat cele prevazute de legislatia in vigoare pentru categoria respectiva de personal.
Freelis - perfect deacord cu tine, insa prin Legea unica a salarizarii sporul a fost reglementat prin includerea in clasele de salarizare, insa ce se intampla pentru cei care nu se supun dispozitiilor Legii 284/2010?
Ce statut are unitatea respectiva?
institutie publica, cu personalitate juridica, unic actionar Consiliul local (entitate finantata de la bugetul de stat) și funcționeaza cu surse proprii. Este societate constituita ca fiind de utilitate publica. Deci ii sunt aplicabile multe din legile publice.
m-ar ajuta daca mi-ati putea lasa un nr de tel ca sa va spun mi exact cum stau lucurile pt ca ma simt cu mainile legate si nu stiu la cine sa apelez (chiar si cu referire la negocierile salariale care, in opinia mea, mi se par aberante si super discriminatorii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 330/2009 privind salarizarea unitara oana ristea oana ristea Buna ziua, In data de 27.11.2009 am primit confirmare titlului de doctor. Lucrez intr-o institutie bugetara si conform contractului colectiv am dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Spor de auditor nicolina01 nicolina01 Buna ziua, am si eu o intrebare:daca stie cineva care este sporul de auditor pentru o persoana incadrata la o unitate bugetara (primarie) pe post de ... (vezi toată discuția)
Spor de tura?! stelarman stelarman buna seara! in noua lege a salarizarii unice... legea 330/2009 nu am mai gasit nimic despre sporul de tura de 15 la suta ci doar despre sporul de ... (vezi toată discuția)