avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane zero la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane zero la intretinere

Detin un apartament nelocuit, la intretinere sunt zero persoane si am repartitoare de caldura. Am facut cerere de omitere de la calculul consumului de caldura, caloriferele fiind nepornite. Pe factura lunara firma mi-a calculat consum tevi comune (cu care sunt de acord, acelea neputind fi contorizate), dar in plus mi-a facturat si CONSUM COMUN, care reprezinta repartizarea diferentei intre contorul mare si suma contoarelor din bloc. Va rog sa-mi spuneti daca este legal.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:23, 18 Decembrie 2014
Da este legal, trebuie sa platiti ce consumati, cat arata repartitoarele, tevile care va traverseaza apartamentul si parti comune (caloriferele din uscatorii, casa liftului, tevi paliere si calorifere, tevi subsol, etc), dar si taxa de citire si repartizare care o achitati firmei care va face acest calcul.
dar NU CONSUM!!! TOCMAI ASTA E: APARTAMENTUL E GOOLLLLLL
Nu trebuie sa "tipati" la mine, chiar daca apartamentul este gol, dumneavoastra sunteti obligat in calitate de proprietar sa achitati TOATE cheltuielile ce se repartizeaza pe cota-parte indiviza, iar caldura asa se repartizeaza. Daca nu va convin aceste conditii din Romania exista mai multe variante, fie vindeti apartamentul si nu va mai enervati ca platiti, fie il inchiriati si plateste chiriasul intretinerea si dumnavoastra incasati ceva banuti. Cale de mijloc nu prea exista, si apartament si fara sa platiti, vecinii nu sunt obligati sa va plateasca intretinerea, este o vorba "si cu mandra in pat si cu sufletul in rai" nu se poate.
@mirelate

Dv. nu platiti, si pe buna dreptate, caldura caloriferelor pentru ca le tineti inchise.
Dar in calculul caldurii esista o parte din factura care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, deci indiferent de prezenta sau absenta din apartament, pentru tevile verticale si caldura din spatiile comune, inclusiv comisionul de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane?? danbrandan danbrandan sunt plecat din tara de mai bine de 4 ani, timp in care apartamentul meu de 2 camere din Sect.4 Bucuresti este nelocuit. Sunt pus la intretinerea lunara cu 0.5 ... (vezi toată discuția)
Conducte comune LISA2000 LISA2000 Buna ziua! prin apartamentul meu trec conductele cu caldura la apartamentele de mai sus,eu nu locuiesc in apartament,am caloriferele inchise,pot fii obligata ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc,nelamurire. pintilescusorin pintilescusorin Locuiesc la etajul 4 al unui imobil cu 4 etaje,sunt debransat de la CET,am centrala termica de apartament,cei 3 vecini de pe palier cu mine sunt bransati la ... (vezi toată discuția)