avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducte comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducte comune

Buna ziua! prin apartamentul meu trec conductele cu caldura la apartamentele de mai sus,eu nu locuiesc in apartament,am caloriferele inchise,pot fii obligata sa platesc si eu caldura?cota parte din factura emisa?
Cel mai recent răspuns: LISA2000 , utilizator 10:16, 5 Februarie 2015
Daca aveti repartitoare si caloriferele oprite atunci platiti doar caldura parti comune si caldura tevilor care va traverseaza apartamentul, conform calculelor facute de firma care v-au montat repartitoarele si care va calculeaza si repartizeaza factura emisa de furnizorul de caldura, daca nu aveti repartitoare atunci trebuie sa platiti si caldura pentru calorifere, chiar daca acestea sunt inchise.
Caldura pentru partile comune si tevile din apartamente se repartizeaza pe cota-parte de proprietate detinuta de fiecare proprietar, indiferent daca acesta este sau nu bransat la sistemul centralizat, daca locuieste sau nu in condominiu!
HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si funcionarea asociatiiIor de proprietari
Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
ContSters241232, utilizator
Au! nu am repartitoare..:(,multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
deci sunt buna de plata egal cu ceilalti...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
LISA2000, utilizator
Sunteti o fericita daca platiti DOAR parti comune, mergeti incet sa nu ii treziti pe cei care fac calculele, cred ca nu cunosc legea sau dorm profund. :D
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
ContSters241232, utilizator
multumesc pentru sfat,asa am sa fac:)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane?? danbrandan danbrandan sunt plecat din tara de mai bine de 4 ani, timp in care apartamentul meu de 2 camere din Sect.4 Bucuresti este nelocuit. Sunt pus la intretinerea lunara cu 0.5 ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic maria1956 maria1956 Buna ziua, locuiesc la etajul 4 (ultimul)al blocului si din vara am instalat centrala termica.In apartament nu am nici macar 10cm.teava si totusi am primit ... (vezi toată discuția)
Persoane zero la intretinere mirelate mirelate Detin un apartament nelocuit, la intretinere sunt zero persoane si am repartitoare de caldura. Am facut cerere de omitere de la calculul consumului de caldura, ... (vezi toată discuția)