avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane??

sunt plecat din tara de mai bine de 4 ani, timp in care apartamentul meu de 2 camere din Sect.4 Bucuresti este nelocuit. Sunt pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane (minimum, spune asociatia). Pe timpul iernii insa se adauga incalzirea si citirea repartitoarelor, care pe timp friguros se ridica la 100-200 de lei lunar, chiar daca toate caloriferele sunt inchise !!! Este legal ca eu sa fiu obligat la plata incalzirii si la citirea (electronica) a repartitoarelor ??? va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: danbrandan , utilizator 14:03, 19 Decembrie 2014
Daca sunteti trecut jumatati de persoana, sau persoane, desi nu locuieste nimeni in apartament este ilegal, dar ca trebuie sa platiti caldura parti comune, tevile care va traverseaza apartamentul si citirea repartitoarelor este perfec legal.

Dumneavoastra ati semnat un contract cand ati montat repartitoarele si ati vrut sa va citeasca si sa va calculeze consumul de caldura.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
asa este, nu DlGoe a semnat la instalarea repartitoarelor mele, doar ca nu mi se pare corect ca in lunile de iarna, cu toate ca TOATE caloriferele mele sunt inchise, suma datorata sa oscileze de la luna la luna, de la cateva zeci la peste 100 de lei lunar, sume la care se adauga si citirea lor.
Calculul caldurii se face in functie de consumul inregistrat de furnizorul de energie termica, exista in subsol un repartitor "martor" care inregistreaza consumul pe total condominiu, firma care va face calculul are un anumit procent pentru fiecare "sectiune".
Factura este calculata aproximativ asa:
Individual, ce inregistreaza fiecare repartitor din apartament 60% din factura
Comun (care se calculeaza pe cota-parte indiviza), insemnand tevile din subsol, tevi paliere, calorifere uscatorii, calorifer camera mutorului ascensorului, etc. aproximativ 30% din factura
Tevi, care fiecare apartament plateste in functie de cate perechi de tevi ii traverseaza apartamentul, aproximativ 10% din factura.
Daca dumneavoastra aveti vecini care lasa caloriferele date la maxim, dar tin repartitoarele scoase pe balcon, atunci creste consumul pe parti comune si pe tevi, iar dumneavoastra tebuie sa platiti mai mult pentru acestea, asa ca nu trebuie sa va mire ca platiti 100 lei la caldura, daca se vor "destepta" mai multi vecini, atunci o sa platiti si mai mult.
Stiti vorba "prinde orbul scoate-i ochii" ?
Asa ca este in zadar sa va luati dupa neaveniti, care va sfatuiesc "sa le rupeti capul" celor din comitet, care sunt "niste imbuibati", care sug sangele muncitorului roman!
domnule thran, in primul raspuns dumneavoastra spuneti: "Daca sunteti trecut jumatati de persoana, sau persoane, desi nu locuieste nimeni in apartament este ilegal" . ce sa inteleg din asta? ca este ilegal ca eu sa fiu "facturat" 1/2 persoana la intretinerea lunara, chiar daca nu locuiesc acolo?!
Da este ilegal sa platiti pentru "un picior" la numarul de persoane, un trebuie sa platiti nimic la cheltuielile care se repartizeaza pe numarul de persoane care au locuit in imobil in luna pentru care este afisata lista de intretinere, asta daca nu a locuit nimeni mai mult de 15 zile, dar trebuie sa platiti 100% la cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza.
Si pentru a va lamurii, aveti la dispozitie HG 1588/2007, in care gasiti exact ce trebuie sa platiti si ce sa nu platiti daca nu locuiti in apartament, dar sa fiti foarte atent la Art. 32 (3) care are o anumita relevanta.

Alte discuții în legătură

Persoane zero la intretinere mirelate mirelate Detin un apartament nelocuit, la intretinere sunt zero persoane si am repartitoare de caldura. Am facut cerere de omitere de la calculul consumului de caldura, ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana la intretinere mantu mantu Pe scurt, am o garsoniera in Bucuresti in care nu locuieste nimeni din iunie.Deunazi am primit o factura pt incalzire pt lunile din urma(factura destul de ... (vezi toată discuția)
Costurile de incalzire pentru un apartament liber ContSters339828 ContSters339828 Detin un apartament de 4 camere care nu este locuit si care este scos la vanzare. Apartamentul este contorizat separat complet (curent, gaze, apa calda, apa ... (vezi toată discuția)