avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva pe factura achizitii din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva pe factura achizitii din UE

Firma a primit o factura de la o firma italiana ptr.plata autostrazilor pe teritoriul Italiei si are si tva aferent (22% cat este cota in Italia).Cum se evidentiza aceasta achizitie in decontul 300...la ce rand..vazand ca nu este considerata o achizitie intracomunitara>>? se reparteaza in Vies>>?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 07:48, 22 Decembrie 2014
Poate altii sunt mai competenti, dar eu nu stiu cum sa raspund. Asta, pentru ca nu stiu ce s-a intamplat pentru ca descrierea e proasta.

Incercati sa raspundeti, ca si fiind cineva dinafara, necunoscand problema. Puteti?
fiind vorba de o operatiune desfasurata pe teritoriul Italiei nu cred ca trebuie sa o declarati in decont. cu siguranta nu se declara in 390.
Randul 26 in D300. Respectiva operatiune nu reprezinta o achizitie intracomunitara de servicii impozabile in Romania, avand in vedere ca sunt realizate in legatura cu bunuri imobile (se incadreaza pe exceptia de la art. 133 alin. 4 lit.a)).
descrierea e proasta in ce sens?? este o simpla intrebare care poate avea unul sau mai multe raspunsuri/pareri...
M-am gandit si eu la 26 dar pana la urma cred ca neavand legatura cu Romania nu trebuie declarata acolo.

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mijloc fix carmen65 carmen65 S-a achizitionat un minibuldoexcavator de la o societate italiana care este inregistrata ca si platitoare de TVA dar nu este inscrisa in Registrul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ASUL28 ASUL28 Buna seara, va rog sa ma ajutati si in aceasta problema: Srl din Romania cu cod valabil VIES, cumpara din Italia de la o societate la fel cu cod valabil VIES, ... (vezi toată discuția)