avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva pe factura achizitii din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva pe factura achizitii din UE

Firma a primit o factura de la o firma italiana ptr.plata autostrazilor pe teritoriul Italiei si are si tva aferent (22% cat este cota in Italia).Cum se evidentiza aceasta achizitie in decontul 300...la ce rand..vazand ca nu este considerata o achizitie intracomunitara>>? se reparteaza in Vies>>?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 07:48, 22 Decembrie 2014
Va recomand sa cititi instructiunile de completare a formularului 300.
Numai bine!
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
Alexandru Palaghia, Contabil
Nu se declara deloc. Inregistrati valoarea tva in cont 4428 sau 473, depuneti decl. 318 la ad tia financiara prin care cereti rambursarea tva din italia. Daca aveti noroc primiti suma in timp de 4 luni, daca nu, inregistrati si val tva pe costuri. Daca nu vreti sa va complicati inregistrati pe costuri val serviciului achitat plus tva ul.
pitirut a scris:

Firma a primit o factura de la o firma italiana ptr.plata autostrazilor pe teritoriul Italiei si are si tva aferent (22% cat este cota in Italia). [...]

Cine a facut plata autostrazilor? Firma italiana in contul celei romanesti? Si, in fond, ce e aia 'plata autostrazilor'?

smartbiz a scris:

Va recomand sa cititi instructiunile de completare a formularului 300.

Asa este. Se declara in randul 26. Multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mijloc fix carmen65 carmen65 S-a achizitionat un minibuldoexcavator de la o societate italiana care este inregistrata ca si platitoare de TVA dar nu este inscrisa in Registrul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ASUL28 ASUL28 Buna seara, va rog sa ma ajutati si in aceasta problema: Srl din Romania cu cod valabil VIES, cumpara din Italia de la o societate la fel cu cod valabil VIES, ... (vezi toată discuția)