avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dilema impozit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dilema impozit

Buna seara.
Ma poate lamuri cineva asupra urmatorului lucru? Tatal meu a ajuns la 125 de familii de albine in acest an si urmeaza sa plateasca impozit pe venit, intrebarea mea este -sa plateasca impozit pe norma de venit sau in sistem real? Banuiesc ca nu i se pot impozita de doua ori, el avand si PFA si normal ca are si vanzari. Va rog, sa ma lamuriti, intrucat pana acum nu am gasit un raspuns clar si concis, cum e mai bine sa procedeze.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:21, 23 Decembrie 2014
In anul 2015 va fi impozitat pe norma de venit si veti depune D221. Cautati care va fi norma de venit stabilita de catre cei de la finante pentru anul 2015, pentru apicultori in judetul dumneavoastra.
Buna ziua. Va multumesc frumos ptr. raspuns. O intrebare mai am, si anume ca daca plateste impozit pe venit in 2105, cum se procedeaza cu produsele apicole care le vinde in magazinul lui? Acestea nu mai trebuiesc trecute in contabilitate, respectiv nu mai este obligat sa le vanda cu bon fiscal?
Va multumesc anticipat.
Nu se schimba nimic referitor la obligativitatea emiterii de bon fiscal si de scoatere la sfarsitul zilei a raportului de la casa de marcat pe care-l treceti in registrul jurnal de incasari si plati.
In completare, va redau din codul fiscal art. 49 Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit
....
(8) Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
george-neagu, moderator
Din cate inteleg eu, el plateste atunci impozit si dupa vanzari? Adica plateste dupa norma de venit odata, si apoi si dupa incasari?
Nu am inteles foarte bine. Intreaga activitate se desfasoara pe P.F.A.? In magazin vinde numai produsele proprii obtinute din apicultura sau si altceva?

Alte discuții în legătură

Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt if ? zcb zcb Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala pfa Eugenia Dana Funie Eugenia Dana Funie De unde se poate achizitiona Registru de evidenta fiscala necesar pt. PFA incepand cu 2015? S-a publicat modelul sau inca mai trebuie sa asteptam. Acesta va ... (vezi toată discuția)