avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere de material exploziv !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere de material exploziv !

Doresc sa va zic despre o speta .
Un prieten de-al meu a cumparat pedarde si artificii . Si , se vehiculeaza ca l-a fi denuntat cineva ! Ce poate pati ? Sau poti denunta ca cineva detine petarde si artificii chiar daca tu doar suspectezi ? Sti doar ca a detinut si anii precedenti ?

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:29, 24 Decembrie 2014
Sa ne hotaram ,care este realitatea ?
Ori Un prieten de-al meu a cumparat pedarde si artificii .,ori,este simpla suspiciune ?
Achizitionarea de materiale pirotehnice=petarde,artificii altele decat cele legal permise constituie infractiune
Cel care denunta,daca se confirma -se asigura de inrautatirea relatiilor cu cel denuntat ,daca nu se confirma ,risca sa suporte consecintele legal prevazute pentru denunt calomnios
Deci , din cate stiu eu si prietenul aceasta persoana care a depus denunt anonim a depus denunt precum ca prietenul meu detine materiale pirotehnice . Dar anul acesta prietenul meu nu a folosit deloc petarde sau artificii .... Dar intradevar detine .
Ce infractiune ar fi ?
Atentie sporita la termeni
Initial ati sustinut
Un prieten de-al meu a cumparat pedarde si artificii
,ulterior reveniti cu precizarea
Dar anul acesta prietenul meu nu a folosit deloc petarde sau artificii
,in conditii le in care plangerea vizeaza detinerea de petarde si artificii si nu utilizarea acestora efectiva
Se poate presupune ca prietenul dvs a achizitionat respectivele produse cu scopul a le revinde.
Concret este ca prietenul dvs detine petarde si artificii
Regimul materiilor explozive, inclusiv a obiectelor artizanale si de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice este reglementat de Legea nr. 126/1995 privind materiile explozive, modificata si completata prin Legea nr. 464/2001, Legea nr. 478/2003, Legea nr. 262/2005 şi Legea nr. 406/2006
In conformitate cu prevederile legale mentionate , persoanele care detin, comercializeaza, transporta si folosesc obiecte artizanale si de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice sunt obligate sa obtina, in prealabil, autorizatia Inspectoratului pentru Protectia Muncii si a Inspectoratului de Politie si sa se inregistreze la aceste autoritati.
Legislaţia in domeniu a fost modificata la sfarsitul anului 2006, in sensul restrictionarii comercializării căare persoanele fizice si folosirii de catre acestea a obiectelor pirotehnice din casele II IV, T1, T2, precum ,a pocnitorilor si a artificiilor din categoria obiecte zburatoare luminoase
Constituie infractiune urmatoarele :
1- comercializarea obiectelor pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T2, precum si a artificiilor din categoria obiecte zburatoare luminoase si a pocnitorilor din clasa I de catre persoane juridice fara autorizatie;
2- detinerea, confectionarea, vanzarea sau folosirea de catre persoanele fizice a obiectelor pirotehnice din clasele II-IV, T.1, T2, precum si a artificiilor din categoria obiecte zburatoare luminoase si a pocnitorilor din clasa I .
Daca are multe astfel de materiale risca sa sara-n aer si el si vecinii. D-aia legea e aspra cu astfel de oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materiale pirotehnice IuzarNeim IuzarNeim Buna ziua. Va cer ajutorul in privinta unui subiect unde legea mi se pare ambigua. Am dreptul sa imi confectionez acasa un obiect \"pirotehnic\" denumit ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru petrecere in aer liber? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Nu stiu daca poate ajuta cineva, dar totusi va intreb: undeva la tara, intr-un sat, in cadrul unui resort/pensiune (care functioneaza ca unitate ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)