avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consemn la frontiera
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Consemn la frontiera

buna, am si eu o intrebare. Prietenul meu a avut o problema cu legea acum 3 ani jumate si a primit 4 ani cu suspendare si inca 3 de incercare fara dreptul de a parasi tara. Intrebarea mea este urmatoarea: nu este dat in consemn la frontiera pt ca a trimis cerere la autoritatea de frontiera, dar nu poate sa isi faca pasaport pt ca in baza de date apare ca nu poate parasi tara. Noi vroiam sa mergem in R Moldova si are nevoie de pasaport. Are vreo sansa sa rezolve aceasta problema cu cei de la directia de pasapoarte sau trebuie o decizie judecatoreasca care sa ii permita sa paraseasca tara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:09, 21 Decembrie 2014
De unde rezulta ca nu poate parasi tara?
rezulta din faptul ca apare in baza de date de la pasapoarte ca nu poate parasi tara, pt ca asa a fost hotararea judecatoreasca de la finalul procesului, dar am inteles ca a fost o greseala din partea judecatorului care a omis sa ridice interdictia dupa ce s-a terminat procesul
Daca e o greseala sa se rezolve problema.
Are cai legale la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cazier? stefan23833 stefan23833 Buna seara...am si eu o intrebare...am nevoie de o adeverinta de la directia de pasapoarte pentru ambasada deoarece vreau sa apli pentru un job in Statele ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Art 379 - etape, urmari globalt globalt Buna ziua, In cazul in care eu, ca si tata, depun o plangere penala impotriva mamei pentru retinerea copilului nostru, fara acordul meu, ce se intampla? A ... (vezi toată discuția)