avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema cazier?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema cazier?

Buna seara...am si eu o intrebare...am nevoie de o adeverinta de la directia de pasapoarte pentru ambasada deoarece vreau sa apli pentru un job in Statele Unite Ale Americii....dar exista o mica problema...la varsta de 19 ani(acum am 26 impliniti) am fost plecat in germania unde am fost condamnat pentru 2 fapte de furt calificat pentru care am primit 4 saptamani de arest preventiv deoarece in germania esti minor pana la 21 de ani..am stat aproximativ 3 luni in arest pana mi s`a gasit bilet de avion si am fost returnat.la bucuresti mi s`a retinut pasaportul in aeroport ulterior primind scrisoare acasa ca am interdictie de parasire a tarii pentru 4 ani...dupa 2 ani am primit o alta scrisoare in care mi se comunica faptul ca cei de la directia de pasapoarte bucuresti au rejudecat cazul si mi`au redus pedeapsa de la 4 ani la 1 an deci prin urmare pot sa ma prezint sa imi ridic pasaportul...de atunci am iesit o singura data din tara in Italia si nu am avut probleme...intrebarea mea este : cand ma duc sa solicit adeverinta de la serviciul de pasapoarte este posibil sa imi apara ceva pe acea adeverinta?cum ca am avut probleme in germania?nu se reabiliteaza automat fapta tinand cont ca a fost facuta pe teritoriul alei tari,condamnarea a fost mai mica de 1 an(respectiv 1 luna) nu se sterge automat dupa 3 ani?au trecut aprox 7 ani de atunci...in caz ca imi apare ceva in neregula in acea adeverinta cum trebuie sa procedez ca sa scap de acea pata?multumesc anticipat.Stefan
Cel mai recent răspuns: stefan23833 , utilizator 17:36, 3 Februarie 2010
In evidenta stricta a unitatii emitente a pasaportului raman stocate toate datele si ''ghidusiile '' dvs .
Nu toate comunicarile intre autoritatile competente se evidentiaza in cazier sau adeverinta.Daca a intervenit reabilitarea ,nu va apare interdictie ,dar autoritatile vor manifesta prudenta in acordarea formalitatilor.
Deci ,''pata ''la care va referiti ,indiferent si independent de vointa dvs ,ramane in evidenta autoritatii ,dvs neputand actiona in vederea radierii acesteia.
multumesc mult pentru raspuns...deci in fond daca imi apare ceva pe cererea aia care trebuie s`o fac n`am nici o sansa sa fac ceva.....
Poate sunt eu depasita de problema dar, la obtinerea vizei nu trebuie sa dati o declaratie daca ati fost sau arestat?
nu stiu despre asa ceva...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consemn la frontiera zubac zubac buna, am si eu o intrebare. Prietenul meu a avut o problema cu legea acum 3 ani jumate si a primit 4 ani cu suspendare si inca 3 de incercare fara dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Cazierul ma incurca la obtinerea vizei pentru sua? ionutphp ionutphp Buna ziua, Lucrez la o firma de IT si sunt subcontractat unui client din SUA. Anul acesta in iulie, clientul imi va asigura mie si catorva colegi drumul si ... (vezi toată discuția)
Furt erikb erikb buna ziua Nu stiu daca postez in locul potrivit , daca nu imi cer scuze Acum 2 ani am furat in alta tara am fost prins am platit contravaloarea marfii ... (vezi toată discuția)