avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cifra de afaceri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cifra de afaceri

O societate are total facturat marfuri si servicii aprox. 999.000 RON in decembrie 2014. Pentru o colaborare mai buna cu banca are nevoie de o cifra de afaceri de min. 1 mil. RON pe 2014, dar nu mai are ce sa factureze, doar un eventual avans pentru marfa ce se va livra in ianuarie 2015. Aceasta factura de avans va fi luat in considerare la calcularea cifrei de afaceri? Daca nu, exista alte variante pentru depasirea plafonului respectiv solicitat de banca, avand in vedere ca diferenta este atat de mica si exista comenzi in derulare cu livrare in 2015? Multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 14:49, 23 Decembrie 2014
Conform principiului independentei exercitiului se includ in cifra de afaceri pentru anul fiscal 2014 veniturile incasate in anul 2014.Daca ati incasat avansul, factura de avans pe care o emteti va majora cifra de afceri pe anul 2014.
Va multumesc pt. raspuns. Factura de avans se poate emite in luna decembrie, dar va fi incasata in ianuarie. Exista si alte posibilitati de a creste cifra de afaceri la final de an fara a avea incasari? Repet, diferenta pana la plafon este foarte mica, dar societatea nu mai are nimic de incasat anul acesta...
In afara de factura pentru vanzari marfuri sau servicii, eventualele venituri din subventii pentru exploatare pot intra in componenta cifrei de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este cifra de afaceri? ismi3ismi ismi3ismi va rog mult,cifra de afaceri pe care trebuie sa o trec in Decl 392b (sunt neplatitoare de TVA),este suma incasarilor sau suma facturilor emise de mine pe anul ... (vezi toată discuția)
Avansuri in 094 cristinanca cristinanca am inteles ca in declaratia 094 trebuie trecute si avansurile. intrebarea mea este trebuie trecute si avansurile facturate in euro deoarece am simulat ... (vezi toată discuția)
Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu pentru pfa cu norma de venit? edesign edesign Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit. Conform Codului Fiscal: ART. 49 ... (vezi toată discuția)