In oct acest an sotul meu, functionar public, este adus la parchet de catre dga pt luare de mita si trafic de influenta.
Am chemat atunci in socul momentului un avocat recomandat de un alt avocat(pe civil) care ii tot spunea sa recunoasca ca altfel face puscarie.
La audieri in declaratia sa sotul meu recunoaste ca sa intalnit cu persoana si aceasta ia dat un plic in care se afla 1000 de lei.
Acum povestea denuntatorului este astfel: faptul sa intamplat in 2012 insa anul acesta(2014), respectivul este prins si face o intelegere cu organele si il denunta pe sotul meu pt acea luare de mita.
DGA-ul se pune in miscare si cu toata aparatura, ambientale, inregistrari telefonice etc tot ce a reusit sa scoata la dosar este o inregistrare unde respectivul spunea ia may 50 de lei de motorina si sotul meu ii spunea stai may linistit ca nu imi trebuie. Omul insista si pana la urma sotul meu spune "da, bine".
Asta este cea mai compromitatore proba din tot dosarul.
In instanta luam alt avocat care la fel... il sfatuieste sa recunoasca tot ca altfel merge la puscarie!
Am uitat sa precizez ca denuntatorul afirma ca ia dat 8000 lei nu 1000 lei!
Sotul meu la sfatul avocatului recunoaste tot in instanta urmand sa se dea o solutie ... cu suspendare cum banuieste avocatul.
Intre timp se tot amana pronuntarea, de vreo 4 ori iar azi apare pe site urmatorea solutie:
In baza art. 395 alin. 1 C.pr.pen. repune cauza pe rol pentru a pune in discutie, în condiţiile art. 386 şi art. 377 alin. 4 C.p.p, schimbarea incadrarii juridice a faptei retinute in actul de sesizare in sarcina inculpatului X, din infractiunea prevazuta de art. 289 alin. 1 C.pen., cu aplicare art. 5 C.p.p, în infractiunea prevazuta de art. 6, art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 C.pen, cu aplicare art. 5 C.p.p. Fixeaza termen pentru continuarea judecatii la data de 26 ianuarie 2015, CF30, pentru cand se va cita inculpatul si se va incunostiinta telefonic aparatorul ales al inculpatului. Cu apel o data cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi 22.12.2014.
Nu inteleg ce se intampla.... sotul meu si-a dat demisia din functie si e intr-o stare de depresie ingrozitoare. E debusolat total iar eu nu intreleg de ce nu vrea sa lupte, nu pot sa inteleg de ce sa recunoasca ceea ce nu a facut! Nu pot sa inteleg de ce toti avocatii il sfatuiesc sa recunoasca ca altfel ajunge la puscarie!
Asa am ajuns in tara asta ca pe vremea rapasatului cand era mai bine sa recunosti si ce nu faceai?!
Nu inteleg de ce avocatii se multumesc doar cu o reprezentare de fatada fara bataie de cap!
Eu nu pot sa ma multumesc cu atat! Nu pot! pt ca m-am casatorit cu un barbat puternic care acum e ...terminat, si avem 2 copii mici de 2 si 4 ani!
Aceasta problema ma depaseste clar. Nu am pregatirea necesara iar sotul meu care se pricepe e blocat parca in timp.
De aceea va rog! Va implor sa-mi dati un sfat! Se mai poate face ceva?
Ce inseamna aceasta schimbare de incadrare?
S-a repus cauza pe rol pentru a pune in discutie schimbarea incadrarii juridice a faptei retinute in actul de sesizare avand in vedere ca sotul dvs a exercitat probabil o functie de demnitate publica, urmarea este ca limitele de pedeapsa de la art.289 se majorează cu o treime.
Cat despre avocati, va spun ca avocati penalisti buni exista, problema este evident de onorariu.
Eu acest caz nu il vad ca o luare de mita. Pt ca sotul meu nu a modificat cu nimic dosarul denuntatorului. Acest plic cu bani a venit dupa ce sa dat solutia in dosar si dosarul a plecat de la sotul meu.
Acest om a dat niste declaratii care nu au nici o treaba cu realitatea si aduce ca martor pe un avocat care era in alta camera dar a auzit el cand vorbeau de bani.
In acest dosar la inceput spune ca i sau dat 5000 apoi ca 6000lei dupa care la sfarsit procuroarea ajunge la 8000 lei ... de unde numai ea stie!
Sunt multe in acest dosar care nu se pupa cum se spune... insa pe nimeni nu intereseaza decat o solutie rapida.
Cred ca de asta si judecatoarea a schimbat incadrarea... dosarul este extrem de subtire!
Nu stiu... sunt doar parerile mele subiective probabil...
Elementul material al acestei infractiuni consta in pretinderea sau primirea de bani sau alte foloase necuvenite de catre functionarul public ori acceptarea unor astfel de foloase.
Pretinderea, primirea sau acceptarea de promisiuni de bani sau alte foloase necuvenite poate fi savarsita inainte, concomitent sau ulterior indeplinirii, neindeplinirii, accelerarii sau intarzierii actului ce intra in atributiile de serviciu ale functionarului, respectiv indeplinirii actului contrar acestor indatoriri.
O analiza pe situatia de fapt va dati seama ca nu se poate aici, dar de principiu dvs trebuie sa stiti ca vinovăția penală nu poate fi reținută pe baza unor probe cu grad de incertitudine ridicat si trebuie dedusă din probe certe, iar condamnarea se pronunţă dacă instanţa constată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat.
Am inteles.
Ma scuzati daca am exagerat. Am vazut mesajul sters de moderator. Uneori cand ma uit la sotul meu acum imi vine sa o iau raina. Zici ca vorbesc cu o leguma!
Eu zic ca la acest dosar nu sunt probe certe.
Ei au vrut sa-i faca flagrant dar nu au putut. Sotul meu nu este genul asta de om. De asta probabil sunt si asa de suparata.
A fost ascultat si incercat din martie cand sa facut denuntul pana in oct cand l-au adus cu mandat la parchet.
Probabil de asta nici judecatorul nu sa putut pronunta.... ma mir insa ca a citit dosarul!!
Din cate am inteles majoritatea judecatorilor nici nu se obosesc sa citeasca dosarul... merg pe mana procurorilor.
Nu inteleg de ce sa schimbat incadrarea... de ce l-a pus iar pe rol...
Eu cred, sper... trebuie sa sper, ca inca se mai poate face ceva.
Insa nu stiu ce si nimeni nu vrea sa faca nimic.
Trebuie macar sa stiu incotro sa mergem.
Pt ca ne-am resemnat si uite ca nici asa nu e bine!
Luare de mita
vladcoroiu
daca beneficiaza de ceva :condamnat 3 ani art 254 ,5-6 cu executare in acest moment ,persoana isi executa mandatul perioada executata 9 luni,in motivarea de ... (vezi toată discuția)