avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii acordare pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii acordare pensie de boala

O persoana de 61 ani incadrada in gradul 1 de handicap cu un stagiu de cotizarede 20 ani poate primi o pensie de boala sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 27 Decembrie 2014
Precizati:
-Sexul
-Handicapul este:grav,accentuat,sau mediu.
-Daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat.
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare 234 234 sunt nascuta in 12.02.1959 sex f am vechime in munca 31 ani si 9 luni am grad de handicap II-scleroza multipla stie cineva daca ar fi sa ma pensionez as ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionutzul ionutzul Sunt nascut in 8 martie 1962 si am lucrati 21 de ani si 8 luni.Am un handicap,nu vad deloc cu un ochi si am fost incadrat in grad de handicap mediu.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate ionutzul ionutzul Am o intrebare si eu.Tata dak e incadrat in grad de invaliditate mediu vizual poate benificia de indemnizatie si de pensie de invaliditate? (vezi toată discuția)