ce tip de contract poate incheia un minor (15 ani) cu o societate careia i-a creat si produs un site web pe care il si actualizeaza? care este forma sub care isi poate primi banii pentru munca intelectuala si practica depusa?
Se poate incheia CIM respectand prevederile Codului muncii:
Art. 13. - (1) Persoana fizica dobandeste capacitate de munca la implinirea varstei de 16 ani.
(2) Persoana fizica poate incheia un contract de munca in calitate de salariat si la implinirea varstei de 15 ani, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.
(3) Incadrarea in munca a persoanelor sub varsta de 15 ani este interzisa.
Daca sunt 15 ani impliniti, contract individual de munca, insa numai cu acordul scris al parintilor sau tutorilor legali. Desi e cam tardiv daca serviciula fost prestat deja :hm:
As ruga si alte opinii.
Pe viitor, inainte se incheie contractele si apoi se presteaza munca ;)
- Varsta minima de incadrare in munca este, potrivit art. 45 alin. 4 din Constitutia Romaniei, de 15 ani.
- Inseamna ca persoana intre 15 si 16 ani dispune de o capacitate restransa de a se incadra in munca.
Societatea cum a putut sa apeleze la un minor sa-i faca un site ? Eu recomand parintilor sa rezolve aceasta situatie, in ce fel ? Retroactiv nu poti intocmi un CIM !
Acordul parintelui este valabil prin notariat, CIM-ul este semnat de minor alaturi de parinte. Cred ca nu gresesc ! Pe actualul Cod al Muncii nu am avut asa ceva, in trecut asa rezolvam, parintele semna alatrui de minor si avem acordul in scris al parintelui scris in acelasi timp.
Poate sunt si alte recomandari .
buna seara mar interesa daca se poate sa imi dati pe adresa de mail un contract cum ar fi sau un model de contract pentru a putea fi legal fara sa fac firma , stiu de la un contabil ca se poate face prestari servicii web sau vanzari doar pe baza unui contract, tva find specificat care dintre parti il plateste ,