avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociat unic

Buna seara! Am un Srl care are asociat unic o companie cipriota si as vrea sa stiu care sunt pasii/obligatiile/termenele de urmat/respectat in cazul in care asociatul unic al srl-ului ,respectiv compania cipriota ar fi cumparata de o alta companie cipriota, si drept urmare lichidata/inchisa/absorbita societatii care a cumparat-o.Ce documente se depun la registrul comertului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasilemihaela23 , utilizator 12:26, 29 Decembrie 2014
Consider ca in situatia prezentata de Dvs. este necesara o actualizare de date; ca urmare a acestei proceduri, societatea romaneasca va continua sa existe, ea avand propria ei entitate care nu se confunda cu cea a asociatilor (fie ei unici sau straini).
Ca urmare, pentru inregistrarea mentiunii la registrul comertului se parcurg urmatorii pasi:
1. Se depune la orc pentru publicare la monitorul official -actul in baza caruia s-a efectuat preluarea asociatului unic (fuziune, absorbtie etc.)
2. Dupa trecerea termenului de 30 de zile de la data publicarii, se vor prezenta registrului comertului urmatoarele documente in vederea perfectarii operatiunii:
- act constitutiv reactualizat, cu toate modificarile intervenite, potrivit deciziei asociatului unic
- declaratiile noului asociat unic cu privire la calitatea de asociat intr-o societatea romaneasca, cazier fiscal si judiciar
- specimentul de semnatura al noului administrator (daca este cazul)
- suplimentar, noul asociat va mai prezenta urmatoarele documente eliberate de autoritatile competente din tara de rezidenta, traduse in lb. romana: certificate constatator eliberat de registrul comertului, certificat de bonitate fiscal, copie dupa actele sale de constituire
- cereri si declaratii semnate de noul administrator al societatii
- taxe de registru
Se procedeaza exact ca la schimbare asociatului...in doua etape.Dar de ce se depun actele dupa 30 de zile?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat din srl+fuziune alt srl Flowersy Flowersy Firma X SRL are 2 asociati, unul vrea sa se retraga, dar celalalt asociat mai este asociat unic intr-un alt SRL. Deci se doreste fuziunea-absorbtia intre ... (vezi toată discuția)
Acte necesare asociat pj intr-un srl plesam1 plesam1 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si care este procedura in cazul in care un viitor SRL are ca si asociat printre ale PF si un alt ... (vezi toată discuția)