avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrare asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrare asociatii de proprietari

Va rog sa imi spuneti, in cazul in care gestiunea asociatiei de proprietari este preluata de firma prestatoare de servicii cine incaseaza cheltuielile comune ale asociatiei iar daca exista restantieri ori devin restantieri pe parcursul derularii contractului cum se recupereaza restantele mai mari de 90 de zile prin instanta de judecata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:12, 30 Decembrie 2014
Asa cum s-a spus de catre @thran, conducerea as. prop. face si desface totul - firma de administrare nu face nimic in plus fata de prevederile contractuale.
In situatia descrisa de autorul topicului, este posibil ca incasarile sa se faca tot prin firma de administrare, cum spuneam, depinde de clauzele contractuale. In plus firma trebuie sa puna la dispozitia conducerii as. prop. tot felul de situatii economico-financiare privind debitele/soldurile proprietarilor si functie de acestea conducerea dispune masuri de recuperare, instanta de judecata, in opinia mea ar trebui sa fie ultima solutie...
De obicei as. prop. trebuie sa lucreze dupa niste reguli si regulamente proprii, dar care sa nu depaseasca prevederile legale. Aici pe forum gasiti mai multe exemple.
Succes!
Intrebarea cuprinde mai multe sectiuni.
La prima sectiune raspunsul e simplu: noua firma de administrare face incasarea cotelor din prima zi de activitate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)