avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Nemo censetur ignorare legem
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Nemo censetur ignorare legem

Freeelis, care este sediul juridic al acestui principiu?

Este cunoscuta vreo exceptie sau derogare de la el?
M-ar mira sa fie un principiu absolut... avand in vedere ca nu are, la prima vedere, un rol central in teoria dreptului.
Cel mai recent răspuns: ayord , utilizator 23:45, 21 Iulie 2018
Cu tot respectul, discutia cade in derizoriu, ma retrag, o zi buna!
Nu stiu de ce nimeni nu mai vrea sa vb cu mine...
Bun gasitul. Tocmai traduc in romaneste, in Wikipedia, versiunea spaniola a termenului "Ignorantia juris non excusat" si vrand sa ma asigur ca am ales traducerea optima pentru acest enunt latin, am ajuns pe aici. Cu ocazia asta mi-am facut cont la avocatnet. Eu nu apartin lumii juridice ca "doctor" dar sunt unul dintre "cobaii", dintre "pacientii" pe care se aplica legea si, de durere, a trebuit sa invat si eu, macar asa la nivelul elementar-enciclopedic, sa invat materie juridica cat, macar, sa nu calc pe teren minat (daca se poate). Am tradus vreo 110 articole in Wikipedia, si multe alte articole in pagini si bloguri de-ale mele personale. Am fost (si sunt grav afectat) printr-un cumul de interpretari eronate ale legislatiei care converge pe profesia mea (sunt sofer profesionist din 1981 dar din 2012 sunt "asistat social", in Spania, urmare a pierderii serviciului). Dispun de probele si de cunostintele necesare spre a-mi demonstra nevinovatia (desi e ilogic), dar nu si de licentiatura necesara. Am foarte multe pagini web si bloguri, in romana si spaniola (de care sunt eu in stare) dar un inceput, spre a afla cineva mai multe despre mine, se poate face prin pagina "Adi Iordache. Pacureti" ([ link extern ] !
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2018
ayord, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorii facute pe teritoriui american genovese4321 genovese4321 Sint cetatean strain locuiesc in statele unite si vreau sa reclam inca o plangere la cazul penal care este pe rol si pentru faptele savirsite in statele unite ... (vezi toată discuția)
Cedo, contestatie in anulare sam bam sam bam Se poate imputa de CEDO faptul ca o persoana nu a uzat de contestatia in anulare pe motivul ca nu a fost audiat in recurs, daca acest motiv pe langa altele au ... (vezi toată discuția)
Detalii despre desfãsurarea examenului pentru obtinerea certificatului de traducãtor de la cppc ContSters24933 ContSters24933 Acum ceva timp am cautat si eu informatii despre examenul pentru obtinerea certificatului de traducator de la CPPC – Ministerul Culturii si Cultelor. Asa ... (vezi toată discuția)