avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritatile din Anglia ne-au rapit copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritatile din Anglia ne-au rapit copilul

Suntem intr-o situatie disperata. Aici intreaga poveste:

Eu si concubinul meu muncim in Anglia self employed inca neinregistrati deoarece am pierdut actele amandoi si nu am avut posibilitatea de a ne reintoarce in tara dat fiind faptul ca eu am ramas insarcinata iar prietenul meu a continuat sa munceasca pentru a ne intretine.Dupa ce am nascut bineinteles ca mi-a fost frica sa calatoresc atat drum cu copilul mic pentru a ne rezolva problema cu actele.
Intre timp am decis sa inchiriem o casa mai mare si am angajat o dadaca romanca pentru ca eu sa ma pot intoarce la munca.
Tot din lipsa de timp am mutat lucrurile importante pentru fetita si dadaca in noua casa mai putin ale noastre.Care urma sa le mutam acum,dupa sarbatori.
In Anglia,dupa ce nasti se obisnuieste sa fii bombardat cu vizite de la protectia copilului si asistente medicale cu care am fost de acord si inteleg ca trebuie facute.
Problema este ca dupa ce am inceput munca bineinteles ca nu aveam cum sa fim acasa nici eu si nici concubinul meu.pana seara tarziu.
Protectia copilului au facut vizite in data de 24 ajunul Craciunului iar eu si sotul meu eram la cumparaturi intr-un oras apropiat.Dadaca a deschis le-a aratat faptul ca fetita nu duce lipsa de nimic:lapte praf,pampers,jucarii pentru dezvoltarea copilului,tot tot ce e necesar pentru o crestere adecvata a copilului existau in casa mai putin hainele noastre si cateva lucruri care nu am apucat sa le mutam.
Pe data de 30.12 au aparut 2 doamne de la protectia copilului,si 5 sau 6 politisti.
Dadaca a sunat disperata,am ajuns in 15 min acasa si mi-au explicat ca Protectia copilului este ingrijorata pentru fetita noastra si ca trebuie sa o ia cu ei.
Nu au prezentat nici un act sau documente,sau ancheta care sa rezulte ca copilul trebuie luat de langa noi.Ceea ce au facut este ilegal din punctul meu de vedere.
Am intrebat unde duc copilul la care au raspuns ca nu ne poate spune nimic ca asa sunt procedurile.Au spus ca ea va fi dusa la un loc sigur dupa care mi-au cerut hainute,lapte praf si pampers.
Eu si sotul am conceput copilul din dragoste.Suntem parinti devotati.Nu avem probleme cu legea,nu am pus viata copilului in pericol niciodata.

Ce este de facut?

Ceea ce au facut se numeste rapire. copilul nu are cetatenie britanica
nici eu nu stiu care sunt legile si procedurile legale din Anglia, insa ma mira si pe mine faptul ca nu v-au facut un proces verbal in care sa mentioneze ce legi ati incalcat si unde v-au dus copilul. Ma gandesc ca poate ati angajat pe dadaca romanca fara acte in regula.

Parerea mea este sa va interesati mai bine despre legile din Anglia cu privire la cresterea copiilor, iar pentru ca nu stim exact legile si procedurile din Anglia, cel mai bine e sa contactati ambasada Romaniei din Anglia,

Iata adresa ambasadei Romaniei din Anglia:

Contactaţi-ne
Adresă: Arundel House, 4 Palace Green, Londra, W8 4QD
Telefon: +44 20 7937 9666
Fax: +44 20 7937 8069
Email: londra@mae.ro
Web: londra.mae.ro

Secţia Consulară
Adresă: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, Londra W14 8NS
Telefon: +44 20 7602 9833;+44 (0) 2076027328; +44 (0) 2076036694
Fax: +44 20 7602 4229
Email: contact@informatiiconsulare.ro (Rugăm să ne comunicaţi în solicitare, care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică)
londra.pasapoarte@mae.ro (pentru programari pasapoarte)
londra.cons@mae.ro (corespondenta cu autoritati locale)

Telefon de urgenţă:
Telefoane de urgență disponibile pentru cetățenii români care se confruntă cu o situaţie specială:
- +44 (0) 77 387 16 335 numai pentru urgențe apărute în intervalul 17.00– 21.00.
- +44 (0) 207 937 9666 numai pentru urgențe apărute în intervalul 21.00 – 09.00.
La aceste numere de telefon nu se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare.
În categoria situaţiilor speciale se încadrează accidentele cu victime, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

Biroul consular din Edinburgh
Adresa: 7-9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW
Telefon: +44 131 524 9498
Fax: +44 131 524 94 99
Email: edinburgh@mae.ro
Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Doamna, imi e greu sa inteleg... nu ati putut merge la ambasada, dar ati putut merge la munca. Nu aveti acte, dar ati putut naste acolo. Copilul are acte? Ce acte?
Desi erati liberi, in ajunul Craciunului copilul a stat tot cu bona...
Nu stiu ce lucruri ale dv. si ale tatalui copilului nu erau in acea casa, haine aveati? Ce anume exact lipsea?
Daca a venit Asistenta in ajun de Craciun, ati fost la ei pe 29 cand lucrau ca sa verificati care a fost rezultatul vizitei? Ca exista un referat, o maslina, ceva... v-ati interesat?
Contactati de urgenta un avocat britanic, nu avem cu ce sa va ajutam intr-o tara straina.

Incercati sa faceti asta cat mai rapid. Cereti sa va vedeti copilul. Mergeti la Asistenta, stati de vorba cu functionarii, cu primul, cu al doilea, cu toti cei care v-au facut vizite. Luati referinte de la cei care sunt de partea dv.: functionari, medici, asistente etc.
Toata lumea face Doamna cumparaturi pe data de 24.Copilul are acte ca si la noi certificat de nastere in 2 exemplare.Lipseau lucrurile noastre ale mele si ale copilului.Ne-au lasat niste hartii neoficiale la care sa sunam iar acolo nu raspunde nimeni.
Avem copii ale actelor noastre de identitate.
Inteleg ca aveti copii ale actelor dvs. de identitate care de fapt sunt expirate.Cum de ati lucrat daca nu aveati acte? La negru daca declarati o sa-l salte si pe patronul care va angajat. Probabil ca aveti acte eliberate de aut. engleze, respectiv macar concubinul are act de identitate si sunteti in posesia certif. de nastere englez al copilului inregistrat in urma nasterii. Banuiesc ca in certif. de nastere al copilului figurati amandoi ca parinti.Nu cred ca aveti certif. romanesc pentru copil deoarece ati fi avut nevoie de actele romane de identitate valabile pentru transcriere. Puteati sa va adresati ambasadei sau consulatului roman din Anglia pentru a va face buletinele si certif. de nastere romanesc pentru copil. Nu este necesar sa veniti in Romania pentru asta.
Nu va ramane decat sa va miscati cat mai repede posibil la autoritati si sa le explicati ca dvs. nu v-ati parasit copilul, ca de fapt nu aveti acte ca v-ati complacut si sa intrati in legalitate. Eventual sa contactati un reprezentant al ambasadei care sa va sprijine ca altfel va trebui sa va luptati cu sistemul britanic. Sa ne scrieti cum ati rezolvat. Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Admin, administrator
In paralel cu contactarea serviciului consular al Romaniei din Regatul Unit, v-as sfatui sa luati legatura cu Childreach International (23 Hand Court, London, WC1V 6JF, telefon 020 3137 5500), ei va vor putea indruma ce si cum sa procedati in continuare.

Alte discuții în legătură

Probleme transcriere certificat casatorie si nastere din india ... Transcriere_doc Transcriere_doc Probleme transcriere certificat casatorie si nastere din India Buna ziua, poate cineva sa ofere o solutie la situatia in care ma aflu? Sunt casatorita in ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Lichidare anglia fanietta fanietta Stie cineva daca se da lichidare in Anglia? Am o cunostinta care a primit 10000 de euro lichidare dupa 10ani lucrati in acelasi loc in Italia (cate o mie ... (vezi toată discuția)