avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritatile din Anglia ne-au rapit copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritatile din Anglia ne-au rapit copilul

Suntem intr-o situatie disperata. Aici intreaga poveste:

Eu si concubinul meu muncim in Anglia self employed inca neinregistrati deoarece am pierdut actele amandoi si nu am avut posibilitatea de a ne reintoarce in tara dat fiind faptul ca eu am ramas insarcinata iar prietenul meu a continuat sa munceasca pentru a ne intretine.Dupa ce am nascut bineinteles ca mi-a fost frica sa calatoresc atat drum cu copilul mic pentru a ne rezolva problema cu actele.
Intre timp am decis sa inchiriem o casa mai mare si am angajat o dadaca romanca pentru ca eu sa ma pot intoarce la munca.
Tot din lipsa de timp am mutat lucrurile importante pentru fetita si dadaca in noua casa mai putin ale noastre.Care urma sa le mutam acum,dupa sarbatori.
In Anglia,dupa ce nasti se obisnuieste sa fii bombardat cu vizite de la protectia copilului si asistente medicale cu care am fost de acord si inteleg ca trebuie facute.
Problema este ca dupa ce am inceput munca bineinteles ca nu aveam cum sa fim acasa nici eu si nici concubinul meu.pana seara tarziu.
Protectia copilului au facut vizite in data de 24 ajunul Craciunului iar eu si sotul meu eram la cumparaturi intr-un oras apropiat.Dadaca a deschis le-a aratat faptul ca fetita nu duce lipsa de nimic:lapte praf,pampers,jucarii pentru dezvoltarea copilului,tot tot ce e necesar pentru o crestere adecvata a copilului existau in casa mai putin hainele noastre si cateva lucruri care nu am apucat sa le mutam.
Pe data de 30.12 au aparut 2 doamne de la protectia copilului,si 5 sau 6 politisti.
Dadaca a sunat disperata,am ajuns in 15 min acasa si mi-au explicat ca Protectia copilului este ingrijorata pentru fetita noastra si ca trebuie sa o ia cu ei.
Nu au prezentat nici un act sau documente,sau ancheta care sa rezulte ca copilul trebuie luat de langa noi.Ceea ce au facut este ilegal din punctul meu de vedere.
Am intrebat unde duc copilul la care au raspuns ca nu ne poate spune nimic ca asa sunt procedurile.Au spus ca ea va fi dusa la un loc sigur dupa care mi-au cerut hainute,lapte praf si pampers.
Eu si sotul am conceput copilul din dragoste.Suntem parinti devotati.Nu avem probleme cu legea,nu am pus viata copilului in pericol niciodata.

Ce este de facut?

Ceea ce au facut se numeste rapire. copilul nu are cetatenie britanica
In Romania (din cate stiu eu) nu este ilegal ca un copil sa fie nesupravegheat (noi inca ne chinuim sa nu mai vindem alcool si tigari minorilor si sa nu-i mai batem).
Dar prin prisma cuiva care a trait cu cheia de gat eu zic ca un copil n-ar trebui sa ramana singur acasa, n-ar trebui sa mearga singur la scoala si in general n-ar trebui sa fie nesupravegheat inainte de 12 ani.
(stiu ca cei mai multi parinti din Romania nu-si permit sa isi supravegheze copiii, insa asta nu inseamna ca e sanatos asa)
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme transcriere certificat casatorie si nastere din india ... Transcriere_doc Transcriere_doc Probleme transcriere certificat casatorie si nastere din India Buna ziua, poate cineva sa ofere o solutie la situatia in care ma aflu? Sunt casatorita in ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Lichidare anglia fanietta fanietta Stie cineva daca se da lichidare in Anglia? Am o cunostinta care a primit 10000 de euro lichidare dupa 10ani lucrati in acelasi loc in Italia (cate o mie ... (vezi toată discuția)