avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Taxa de mediu ambalaje
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Taxa de mediu ambalaje

O societate importa echipamente industriale ambalate pe paleti de lemn si le livreaza direct la client / utilizator final ambalate, deci nu le depoziteaza sau desface. Cum se abordeaza in acest caz problema taxei de mediu, avand in vedere ca apar diferente care normal ar presupune taxa de mediu intre greutatile brute si nete ale importurilor, dar produsele s-au livrat la client cu tot cu ambalajul respectiv, in cazul de fata - europaleti. Activitatea s-a desfarsurat pe tot parcursul anului 2014 si nu s-a depus nici o declaratie de mediu pana acum.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 09:02, 30 Ianuarie 2015
pe aceeasi problema: daca societatea mea cumpara folie (de plastic si de rafie) si banda de plastic pentru legat balotii (de la producatori interni) iar apoi le foloseste pentru a ambala produsele obtinute in fabrica, cine este persoana care pune pentru prima data pe piata ambalajele: noi sau furnizorul de folie/banda? si, implicit, cine va plati fondul de mediu? multumesc!
Fara discutii dvs. Pentru producatorul de folie aceasta este o marfa si nu un ambalaj. Dvs. cumparati marfa (folia de plastic) si o utilizati ca ambalaj pentru produsele proprii, deci dvs. introduceti ambalajele pe piata si implicit trebuie sa declarati si sa platiti la fondul pentru mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Taxa fond mediu ambalaje plastic AnaBlanculescu AnaBlanculescu o fabrica de paine scoate pe piata produse panificatie ambalate in pungi si/sau folie plastic. cum se face calculul sumei datorate la fondul de mediu? din oug ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)