avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Document litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Document litigiu de munca

Incheierea pronuntata in camera de consiliu la data de 28.02.2008 de catre Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, publicata in Culegerea de practica judiciara in materie de conflicte de munca si asigurari sociale 2006-2008 in format .pdf sau .doc ? Ma poate ajuta cineva sa o gasesc pe net ? Eventual , daca cineva are culegerea de practica judiciara antementionata , mi-ar putea-o trimite [ scanata ] pe mail ? Multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 8 Ianuarie 2015
Hotararea respectiva nu constituie izvor de drept si, prin urmare, instanta investita cu solutionarea unei spete asemanatoare poate tine cont sau nu de acesta hotarare.

Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, prin incheierea pronuntata in camera de consiliu la data de 28.02.2008, publicata in Culegerea de practica judiciara in materie de conflicte de munca si asigurari sociale 2006-2008, a statuat urmatoarele:
(.... ) nici un angajator nu se poate prevala de faptul ca in noua sa structura organizatorica nu mai exista postul pe care trebuie sa se faca reincadrarea in munca, situatie pe care o gasim in cazul tuturor concedierilor pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

Invocarea unei asemenea imprejurari ar insemna incalcarea principiului protectiei salariatilor (art. 6 din Codul muncii), dar si paralizarea caracterului executoriu al hotararilor judecatoresti in materia litigiilor de munca (.... )
multumesc mult , apreciez , dar - in aceeasi hotarare - se precizeaza in extenso pasii care trebuie parcursi obligatoriu de angajator pentru reintegrarea unui salariat care are o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a dispus reintegrarea ! si tocmai acest aspect ma intereseaza pe mine sa-l evidentiez in fata instantei !
Va spun din practica intalnita care ar fi pasii :
- solicitare salariat de punere in executare a hotararii judecatoresti
- decizie AGA de reinfiintare a postului
- decizie de reintegrare a salariatului in cauza.
aveti perfecta dreptate ! acesti pasi eu ii cunosc , am solicitat a fi indepliniti ... numai ca trebuie sa dovedesc ( cu scripte ) in fata TR VS cum ca exista un precedent legal care precizeaza in clar ce obligatii are angajatorul !!! [ iar in cazul meu postul nu a fost desfiintat dar se refuza emiterea unei decizii scrise de reintegrare care sa respecte intocmai dispozitivul deciziei C Ap IS ]
Chiar daca ati invoca acea hotarare, instanta investita cu solutionarea unei spete asemanatoare poate tine cont sau nu de acesta hotarare.

Nu stiu in ce masura va ajuta sa va adresati direct Curtii de Apel Bucuresti sa va comunice o copie a incheierii pronuntate in camera de consiliu la data de 28.02.2008 si care a fost publicata in Culegerea de practica judiciara in materie de conflicte de munca si asigurari sociale 2006-2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat acuta acuta Buna ziua.Va prezint urmatorul caz la care va rog sa ma ajutati:Am avut o concediere individuala in anul 2009 si in urma unui recurs datorita unor vicii de ... (vezi toată discuția)
Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)