Buna seara am o firma deschisa din 2007 pe certificatul constatator a trecut obiectul de activitate catering,vreau sa dechid acceasta activitate am spatiu in propietatea mea,intrebarea este daca imi trebuie autorizatie sanitara?
Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 603 din 1 septembrie 2009:
Anexa 2 Lista activităţilor care se autorizează în baza declaraţiei pe propria răspundere (coduri CAEN)
....
5621 - Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente
....
In speta, veti depune o solicitare la Directia de Sanatate Publica prin care solicitati autorizaţie sanitară în baza declaraţiei pe proprie răspundere.
Autorizarea sanitara in baza declaratiei pe propria raspundere este procedura administrativa prin care autoritatea competenta inregistreaza declaratia pe propria raspundere referitoare la respectarea reglementarilor legale incidente domeniului si este instiintata si solicitata pentru verificarea conformitatii.
buna seara am codul caen 5261,imi mai itrebuie o alta autorizatie sanitar veterinara ,locatia o am cu gresie apa curenta , pot sa merg o perioada de 3,4 luni fara autorizatie va multumesc.