avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat medical in continuare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat medical in continuare

buna ziua. am un salariat care a adus un certificat medical initial pentru luna aprilie.
pe 01 mai l-am angajat la o alta firma din grupul nostru. salariatul mai aduce un certificat medical in continuare, cu acelasi diagnostic.
intrebarea mea este: cine suporta acest medical in continuare: FNUASS sau primele 5 zile noua firma, si apoi fnuass?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 5 Iunie 2009
Logic ar fi, primele 5 zile angajatorul si apoi FNUASS, pentru ca este vorba de un nou angajator.

Dar, cum i-ati incetat CIM-ul cand era in concediu medical? :-/
daca este in concediu medical nu aveti voie sa-i incetati contractul de munca.DA, Dmv suportati 5 zile si restul le suporta FNUASS.
n-am stiut ca este in concediu medical si incepand cu 01 mai. de asta i-am incetat contractul. dupa cateva zile m-a anuntat ca e in medical si in luna mai.
Revin cu intrebarea: cum i-ati incetat contractul? Cu ce articol?
A fost concediere? era in preaviz?
Facuse angajatul cerere de demisie/incetare cu acordul partilor?
art.55 lit.b.

Alte discuții în legătură

Concediu boala cod 06 IldikoB IldikoB Buna ziua, am o nelamurire : concediu boala initial cod 06 : 4 zile din care 2 lucratoare, concediu in continuare 7 zile . Nelamurirea este daca mai plateste ... (vezi toată discuția)
Ajutor concediu medical rodia rodia Am urmatoarea situatie: In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala). In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in continuare Vioreld Vioreld buna ziua. am un certificat medical initial, urgenta medicala (cod 06), cod diagnostic 745, 3 zile. apoi, alt certificat, in continuare, boala obisnuita (cod ... (vezi toată discuția)