avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura pe firma straina, livrare in Romania, se ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura pe firma straina, livrare in Romania, se considera livrare intracomunitara?

Buna ziua.

Sunt o PFA platitoare de TVA si trebuie sa emit o factura catre o firma inregistrata in Germania, cu numar fiscal 12180/60302. Livrarea efectiva a marfii se va face la o adresa din Romania. Se considera aceasta livrare, livrare intracomunitara?

Ce alte aspecte se modifica la aceasta factura in comparatie cu o factura eliberata pe o firma inregistata in Romania?

Am citit undeva ca trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Ce alte conditii mai trebuie sa indeplinesc?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
LuceNera, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuceNera , utilizator 10:58, 6 Ianuarie 2015
O conditie obligatorie pentru existenta unei achizitii intracomunitare (in cazul dvs livrare intracomunitara) este ca bunurile sa fie transportate intr-un alt stat membru decat cel de plecare al transportului.

Pt ca nu este indeplinita aceasta conditie consider ca nu efectuati o livrare intracomunitara de bunuri.

ART. 130^1 Achiziţiile intracomunitare de bunuri

(1) Se consideră achiziţie intracomunitară de bunuri obţinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinaţia indicată de cumpărător, de către furnizor, de către cumpărător sau de către altă persoană, în contul furnizorului sau al cumpărătorului, către un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.

Dar trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari? Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a emite o astfel de factura?
Daca nu efectuati achizitii sau livrari intracomunitare nu aveti obligatia sa va inscrieti in ROI
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Tva pentru achizitii intracomunitare!!! magdalenapaun magdalenapaun am si o intrebare de contabilitate. imi poate spune si mie cineva( codul fiscal nu am reusit niciodata sa-l inteleg si nici nu sunt contabil) in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)