avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... interval instruire psi pentru cadre didactice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

interval instruire psi pentru cadre didactice

la ce interval trebuie sa se faca instruirea periodica psi pentru cadrele didactice (profesori)?
Mentionez ca pana acum tot ce tine de psi s-a ocupat o firma autorizata si eu spuneau ca din 3 in 3 luni, dar cand a venit un control a zis ca trebuie efectuat lunar. Nu stiu ce sa mai cred.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
bodo2u, utilizator
Cel mai recent răspuns: old_cipi , utilizator 00:21, 16 Ianuarie 2015
Instruirea lucratorilor in domeniul situatiilor de urgenta este reglementata legal de catre Ord 712/2005 completat si modificat ci ord. 786/2005. Referitor la instruirea periodica, prevederea lasa loc la interpretari:
Art. 26. - Intervalul de timp între două instructaje periodice se stabileşte de conducerea agentului economic sau a instituţiei publice în funcţie de specificul condiţiilor de muncă din unitatea respectivă, cu respectarea următoarelor termene:
- cel mult o lună (30 de zile), pentru personalul cu funcţii de execuţie sau operative, care sprijină serviciile de urgenţă (structurile de răspuns) în cazul producerii situaţiilor de urgenţă;
- 1-3 luni, pentru personalul care lucrează nemijlocit cu aparate, maşini, utilaje şi instalaţii tehnologice (tehnicieni, maiştri, subingineri, ingineri), precum şi pentru analişti, cercetători şi personalul din laboratoare;
- 3-6 luni, pentru personalul auxiliar din secţiile şi sectoarele de producţie, control tehnic, cercetare, proiectare, de întreţinere şi reparaţii, investiţii, transporturi, precum şi pentru cel care lucrează în instituţii publice;
- 1-6 luni, pentru personalul auxiliar care are atribuţii de organizare, conducere şi control (şefi de secţii, ateliere, instalaţii, depozite etc.), pentru cel din conducerea agentului economic sau a instituţiei, precum şi pentru cel din structura autorităţilor publice locale, a administraţiei publice centrale şi a instituţiilor statului.

Ca sa nu intrati in conflict cu inspectorii ISU, faceti cum spun ei. Ii puteti intreba in care din cele patru categorii prevazute la art. 26 se incadreaza personalul didactic.
Răspunsul este deja dat. Să mai citim o data:

- cel mult o lună
Personalul (didactic sau nu) care sprijină serviciile de urgenţă (structurile de răspuns) în cazul producerii situaţiilor de urgenţă.
Este vorba de personalul care, potrivit Planului de Intervenție în caz de incendiu (avizat de Inspectoratul pentru Situții de Urgență al județului ...) și conform organizării apărării impotriva incendiilor pe locurile de muncă (aprobată de conducerea instituției) este nominalizat cu aceste responsabilități, adică alarmare, evacuare, stingătoare, prim ajutor, etc. Aceasta categorie de personal trebuie să beneficieze de instruire specifică, teoretică și practică.
Semestrial se fac exerciții de intervenție. Se impun criterii de evaluare (timpi de răspuns, nivel de acoperire a riscurilor, etc.)

- 1-3 luni sau 3-6 luni deci 3 luni
Personalul care nu este în prima categorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata minima instructaj pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, Care este durata minima pentru care se poate face instructajul lunar pentru sanatate si securitate in munca si pentru situatii de urgenta? (vezi toată discuția)
Instruire su 1 sau 3 luni? 10188 10188 Buna ziua, Sunt cadru tehnic SU si ma ocup de un magazin de confectii. Initial conducerea societatii a emis decizie de instruire periodica de SU, din 3 in 3 ... (vezi toată discuția)
Instructaj psi getafolescu getafolescu Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu un raspuns: pentru personalul unei unitati de invatamant la cat timp se face instructajul PSI? cadre didactice, personal ... (vezi toată discuția)