@u.b.i.k
Plagiatul nu este infractiune in nicio tara civilizata
Nici nu stiti ce adevar ati spus :thumbup:
Mereu am spus ca facem parte din ue/nato/onu, dar nu din lumea civilizata.
Si totusi...
Va rog sa va uitati peste dosarul 24334/3/2010* (1722/2013 ).
Pe scurt:
Curtea de Apel București mentine solutia data de Tribunalul București, prin care STANCA Gheorghe a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru plagiat, confiscarea a peste 1.000 de volume ale traducerii pe care și-a însușit-o și la plata unor daune în valoare de 100.000 de euro.
Acesta este primul caz de plagiat din România în care s-a aplicat o sentință de condamnare la închisoare
Odata lamurite lucrurile, adica numai in Romania plagiatul este infractiune, permiteti-mi sa va supun atentiei un alt aspect.
Problema cu doctoratul obtinut prin plagiat de catre victor ponta (ca despre el e vorba, ce s-o mai...), mie mi se pare foarte grava prin consecintele pe care le-a produs.
Nu intru in amanunte, o simpla cautare pe netlamureste pe oricine.
Ceva insa m-a pus pe ganduri.
E vorba de prevederile art. 55(2) din Legea 128/1997, legea invatamantuli. Citez:
2)
Pentru ocuparea funcţiilor didactice de profesor universitar şi de conferenţiar universitar, candidaţii trebuie să deţină titlul ştiinţific de doctor în ramura de ştiinţă corespunzătoare postului sau într-o ramură înrudită. Pentru ocuparea funcţiei didactice de lector universitar/şef de lucrări, candidaţii trebuie să fie doctori sau doctoranzi în ramura de ştiinţă corespunzătoare postului ori într-o ramură înrudită.
Intorcandu-ma la autobiografia (cv pt. cei mai tineri) neromantata a lui victor ponta, ce observ:
-din octombrie 2002 a fost
lector universitar la catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane, iar din martie 2007 -
conferenţiar universitar la aceeaşi universitate.
Asa-zisul titlu de doctor l-a ,,obtinut" in 2003, in perioada 1999-2003 fiind doctorand.
Vin si va adresez o intrebare: ce consecinte ar putea avea pt. cei pe care i-a seminarizat/evaluat/notat un oarecare ,,fost"
dottore ?
Las la o parte ,,laudele" pe care si le-a atras si le-a atras si asupra guvernului/tarii prin savarsirea (si) acestui furt. (plagiat=furt, vezi
[ link extern ] )