avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Functionare Birou Individual de Arhitectura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Functionare Birou Individual de Arhitectura

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca un Birou Individual de Arhitectura (PFA-profesii liberale, impozit pe venitul real) poate avea subcontractori, adica daca facturile emise de acestia sunt considerate deductibile de catre ANAF. Codul CAEN este 7111 - Activitati de arhitectura.
In general un arhitect este seful de proiect, el negociaza si semneaza contractul cu beneficiarul, el factureaza si incaseaza intreaga lucrare, urmand ca din aceasta suma sa-si plateasca colaboratorii (ingineri de structura, instalatii, topo, experti diversi s.a., acestia avand alte coduri CAEN, in special 7112). Ar fi absurd ca fiecare specialist sa faca cate un contract cu respectivul client. Pana acum activitatea se desfasura printr-un SRL, dar pentru a nu incarca pretul final cu TVA pentru persoanele fizice s-a optat pentru varianta unui B.I.A.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pot trece activitate secundara cod caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand i.i. ? dan.b dan.b Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen ... (vezi toată discuția)
Functionare b.i.a. DinuX DinuX Buna ziua! As dori sa stiu cum ar trebui sa functioneze un Birou Individual de Arhitectura (asimilat liber profesionistilor). Pana acum am desfasurat ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma inregistrez ca pfa cod 7410 - design specializat? Constantinesis Constantinesis Buna ziua Sunt arhitect fara drept de semnatura si doresc sa colaborez pe site-uri de freelancing gen UPWORK sau chiar sa imi creez un website personal pentru ... (vezi toată discuția)