avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tribunalul devine instanţa cu plenitudine de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tribunalul devine instanţa cu plenitudine de competenţă

Ce inseamna ca tribunalul, devine potrivit NCPC, instanţa cu plenitudine de competenţă??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:49, 14 Ianuarie 2015
Altfel spus, acesta judecă în primă instanţă toate cererile care nu sunt date prin lege în competenţa altor instanţe.
Ma mir putin... retin odata la o sedinta a venit un nene cu nu mai stiu ce cerere, in temeiul unor articole din Codul Civil... iar Tribunalul si-a declinat competenta si l-a sfatuit pe respectivul sa se adreseze Judecatoriei!
Buna ziua,

tribunalul este instanta competenta sa judece toate cererile care nu sunt date prin lege in competenta altor instante asa cum era judecatoria in vechea reglementare. Asta nu inseamna ca nu pot exista dosare care se judeca in prima instanta la judecatorie sau la curtea de apel. In consecinta nu trebuie sa va mire ca un tribunal si-a declinat competenta in prima instanta la judecatorie.

Costi Boncu
Pai si de ce s-a schimbat sa nu mai fie judecatoria de plenitudine de competenta, si sa fie in schimb tribunalul??
Buna ziua,

a fost vointa legiuitorului care a modificat Codul de Procedura Civila.

Alte discuții în legătură

Instanta competenta nicolae_vlad nicolae_vlad Am un dosar depus la judecatoria sect 3 prin care cer o solutinare privind rezilierea unui contract de vanzare-cumparare intre mine si un constructor si prin ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor! litigiu la curtea de arbitraj sau la tribunal? ContSters293280 ContSters293280 Buna ziua, Am o situatie delicata. Un contract de comision in care comitentul nu si-a achitat comisionul rezultata in urm contratului adus de comisionar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)