avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune morale ron sau lei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune morale ron sau lei

Rog un sfat. Intr-o cerere de chemare in judecata , pentru daune morale a fost mentionat 5000 lei( gandind suma de 50 milioane vechi)Este corect? Trebuia mentionat ron si daca da, se mai poate indrepta printr-o precizare la urmatorul termen?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:18, 6 Iunie 2009
Moneda nationala este leul. Deci daca ati vrut sa solicitati daune morale de 5000 lei , adica 50.000.000 lei vechi corect este sa scrieti lei si nu ron. Pentru ca deja peste tot se lucreaza cu lei (*noi, adica ron)....iar inainte de denominalizare nu se scria rol, ci lei.....
Este corect 5000 lei (care in prezent echivaleaza cu 50.000.000 lei vechi).
2007_rozi a scris:

Moneda nationala este leul. Deci daca ati vrut sa solicitati daune morale de 5000 lei , adica 50.000.000 lei vechi corect este sa scrieti lei si nu ron. Pentru ca deja peste tot se lucreaza cu lei (*noi, adica ron)....iar inainte de denominalizare nu se scria rol, ci lei.....

Acelasi raspuns,moneda nationala este leul si nu ron-ul.Deci exprimarea este foarte corecta.
Va multumesc ,pentru punctul dumneavoastra de vedere.Tot asa am vazut si eu problema , dar pentru siguranta am dorit sa vad si parerea altor specialisti in domeniu.
Sintagmele de "lei vechi" si "lei noi" sau "ROL" si "RON" s-au folosit concomitent in "perioada de tranzitie" de la moneda veche la cea denominata.
Astazi exista moneda nationala unica: LEU. Asta inseamna "leu nou" sau "RON".
Multi dintre noi nu ne-am obisnuit inca cu moneda denominata si calculam in lei vechi. Chiar si la unele magazine cand te duci sa cumperi ceva iti spune pretul in lei vechi nu noi, asa cum este scris pe pretul afisat.
Dar pana la introducerea monedei europene (EURO) poate ne vom obisnui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lei sau ron lucian1956 lucian1956 Buna ziua, La orice tranzactie la banca, depui sau scoti bani, pe chitanta scrie \"Ron\". Si depui sau scoti lei - ma refer la tranzactiile in moneda ... (vezi toată discuția)
Moneda in care se emit facturile in romania in moneda nationala ? Facturis Facturis Care este moneda care apare pe o factura in romania emisa in moneda nationala ? RON sau LEU ?? - daca ne uitam la bnr apare \\"Leu (RON)\\" ... iar RON ... (vezi toată discuția)
Leul greu in carnetul de munca adillosu adillosu Aveti idee cum se va scrie salariul in carnetele de munca de la 01 iulie ?? Se scrie "modificat salariul" sau se trece noul salariu odata cu prima modificare ... (vezi toată discuția)