avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Charlie Hebdo
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Charlie Hebdo

Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul "si-au catutat-o cu lumanarea" "au publicat caricaturi fara nicio valoare, fara umor, ofensatoare doar pentru a creste tirajul" si amintea ca prin 2007 cand au aparut primele caricaturi anti-Mahomed printr-un ziar danez a fost apelat de presedintele Romaniei si rugat sa recomande ziarelor sa nu publice aceste caricaturi.
Am vazut si eu caricaturile celor de la Charlie Hebdo si multe mi s-au parut de un prost gust prostesc, insa nu asta-i problema pentru ca nu musulmanii erau "victimele" saptamanalului francez care publica si caricaturi cu papa, cu Iisus, cu rabini care se pupau cu nazisti, etc. Problema este ca doar musulmanii te omoara daca faci bancuri despre profetul lor.
En fin, daca ati conduce un ziar din Romania si ati primi spre publicare caricaturi care pot fi considerate anti-islamice dar au miez, umor si sunt de bun gust le-ati publica sau nu?
P.S.
Trebuie sa recunosc ca pozitia nepublicarii este prudenta. Ce treaba avem noi cu ei? Ce ne pasa noua de cum traiesc si in ce cred ei? Plus ca Statul Islamic si Al Qaida nu au cuvantul "gluma" in dictionar si decat sa ajungi sa fii ucis pentru o caricatura mai bine te faci ca nu vezi.
La fel au ajuns si nazistii la putere.
Americanii au retras un film si au pierdut cateva milioane de dolari acum vreo luna.
Musulmanii au amenintat cu atentat si au retras filmul.

Poate ca e bine sa nu se faca glume aiurea pe seama lor mai ales daca nu au deloc simtul umorului si fac astfel de probleme teroriste.
Daaaaa si cei care faceau prin 1932-1933 in Germania glume despre Hitler si-au inghitit apoi glumele cel mai des cu dinti, bucati din limba si cu fragmente de baston S.A. cu tot.
Unu' din conducerea Statului Islamic a declarat ca " Leii islamului l-au razbunat pe profetul Mohhamed".
Da' democratia si libertatea nu au lei de paza?
Eu cred ca mascaricii sinistri ai Al Qaida, Statul Islamic, etc. se bazeaza pe aceleasi lucruri pe care se bazeaza si Kim-Jong-Un cand declara razboi si ca va sterge America sau alt stat democratic care-l deranjeaza de pe fata Pamantului. Pe faptul ca democratiile adevarate pornesc foarte greu un razboi (puteti fi siguri ca Kim-Jong-Un n-ar face o astfel de declaratie impotriva lui Hitler sau a lui Stalin din partea carora ar putea primi o replica nimicitoare) pentru ca e dificil si improbabil sa poti dobandi sprijin public chiar impotriva unor astfel de fanfaronade goale intr-un stat modern, cu cetateni educati, pentru a justifica omorurile. Nu. Pentru asa ceva este nevoie de dictatura, suveranitate nationala, neamestecul in treburili interne, etc.
Insa in situatia actuala cred ca trebuie luata in considerare legitima aparare a omenirii. In oricare cod penal modern este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc.
Poate fi cel aparat in Siria sau in Irak? De ce nu?
Nici statul dictatorial nu cred ca ar porni un razboi.Stalin nu cred ca ar fi putut intrucat nu ar fi avut cu cine...
Este insa adevarat ca Stalin ar fi facut genocid...
Insa, nu ar fi corect nici asa...
Democratia presupune a nu se proceda asa si este corect a nu se proceda in acest mod...

In prezent, problemele cu acesti teroristi nu se pot rezolva prin atacarea unui stat anume.
Oricum ei sunt imprastiati peste tot...

Adica nu statul conduce aceste atacuri ci un individ dintr-o celula terorista.
Poate fi vorba si de indivizi care sa actioneze in mod izolat...si sa se considere jihadisti...

Astfel, nu poti ataca Siria sau alt stat musulman intrucat nu statul este de vina si nici chiar toti musulmanii sau mare parte din ei din acel stat oricare ar fi el din lumea araba.

Nu este o solutie deloc fericita sa fie declansat un razboi impotriva unui stat care nu el este vinovat.

Mare problema in prezent, spre deosebire de perioada razboiului rece atunci cand se stia clar cine este inamicul, este aceea ca grupul de indivizi teroristi actiuneaza altfel.Nu mai este vorba de un razboi cu un stat anume ci de o problema legata de un grup de indivizi care sunt fanatici si ei sunt ferm convinsi ca au dreptate...
Sefii lor stau ascunsi si daca este eliminat unul apare altul care ii ia locul.

Este cumva cum este in lumea interlopa.
Este arestat un individ care este sef si apare altul dupa aceea...care ii ia locul si continua activitatea infractionala...
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Prostia se plateste, la fiecare dupa merite! Libertatea este sau nu. Autocenzura este la fel de rea ca si cenzura. Nu avem de ales, asemenea monstrii exista si vor continua sa existe. Este un "blestem" al libertatii si vine odata cu ea. Merita sa ne transformam tara intr-o tara mai securista decat acum?! Cred ca nu.

Stimate domnule Lascoschi. Filmul s-a difuzat deja. Il consider un film foarte prost dar asta nu inseamna ca nu a fost probabil cel mai vizionat film al anului trecut. Nimic din ce ar fi facut producatorii nu ii putea ajuta mai mult ca "reclama" pe care le-au facut-o nord coreenii. Exact asa si in cazul frantei. Oricum au incercat americanii sa ii implice pe francezi in razboiul cu "nebunii" nu a prins. 4 nebuni a fost de ajuns. Dar de acum francezii vor fi in frunte.

[Folositi va rog buntonul Editeaza cand vreti sa completati sau sa corectati un mesaj. Este activa timp de 30 de minute dupa publicare. Nu publicati mesaje consecutive in acest interval, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator
Poate ca nu am inteles eu bine cu filmul insa am inteles ca era vorba de o premiera si au existat amenintari teroriste.Din acest motiv au lasat-o balta.
Probabil ca serviciile stiau ca e bine sa se faca asa...

Eu cred ca este bine sa fie lasati in pace si sa nu mai fie atatati.
Ei parca de abia asteapta ca sa faca un act terorist si sa se razbune.
Ei cred ca ajung in rai daca omoara oameni de alta religie si considera cauza lor ca fiind una dreapta.
Nu pot fi convinsi ca este o cauza falsa aceasta cu omoratul oamenilor.

A fost frumos marsul din Paris.
Un raspuns bland.
Poate ca vor intelege totusi ceva...

Alte discuții în legătură

Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Sfanta lumina din ierusalim CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In Sambata Mare, de Pastele Ortodox apare Sfanta Lumina. A fost cineva acolo ca sa ne relateze ce se intampla? Interesant este faptul ca, numai de Pastele ... (vezi toată discuția)