avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reevaluare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reevaluare mijloace fixe

Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Am facut reevaluare aunui apartament care se afla pe fima, si in in urma reevaluarii valoare lui s-a diminuat. In registrarea in contabilitate am facut-o in felul urmator: din valoarea dinaninte de reevaluare (79000 lei ) am scazut amortizarea , adica 6300 lei si a rezultat o valoare de 69700 lei.Valoarea in urma reevaluarii este de 64000 lei. Am scazut din 69700 valoarea actuala rezultata din reevaluare si a rezultat o diferenta din reevaluare de 5700 lei pe care am inregistrat-o in 105 pe debit. As dori sa stiu daca am calculat corect. Metoda de reevaluare folosita este metoda costului de inlocuire net.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
emaio, utilizator
Cel mai recent răspuns: emaio , utilizator 14:20, 8 Ianuarie 2015
Consider ca trebuia folosit 6588. 105 se foloseste daca valoarea creste in caz ca este vorba de prima reevaluare.
Nu este prima reevaluare.
Reevaluarea precedenta a fost pozitiva si ati inregistrat pe 105?
Da. De fapt am doua imobile , unul reevaluat cu o valoare mai mare decat cea precedenta, iar celalalt reevaluat cu o valoare mai mica decat cea precedenat.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
emaio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire albinuta2012 albinuta2012 Buna,la 31.12.13 s-a reevaluat o cladire ce avea valoarea 530 lei,si dupa reevaluare valoarea ei este de 475 lei.In rezerve din evaluare exista un sold ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobilizarilor corporale alenka alenka Buna ziua Am o reevaluare la o cladire astfel: Valoarea cladirii = 647184.98(in anii anteriori a fost tot crestere a valorii) Valoarea reevaluata= ... (vezi toată discuția)
Reevaluari neinregistrate la dec.2010 Buna ziua! Am urmatoarea problema:in martie 2011 s-a reevaluat activele societatii in vederea stabilirii impozitului de 1.5% pe cladiri.A rezultat un plus de ... (vezi toată discuția)