avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a avea copii dupa documentele medicale ale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a avea copii dupa documentele medicale ale unui pacient decedat in spital

Mi se pare absurd articolul 21 din legea 46/2003 care spune ca:
Art. 21
Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.


Tatal meu a decedat in spital din cauza unei probleme care dupa parerea mea putea fi rezolvata printr-o interventie chirurgicala. Spitalul refuza sa imi dea copia foii de observatie, pentru ca aceasta lege ii impiedica (?).
Eu deci nu am dreptul sa aflu cum a fost tratat tatal meu. Nici macar fotocopia dupa filmul tomografiei (despre care ei spuneau ca as putea sa o am) nu mi-au dat-o.
As dori sa contactez un avocat (de preferat din Ploiesti) pentru a cere copiile documentelor medicale, pentru ca mi-au spus ca prin intermediul unui avocat se poate.

Alte precizari:
Nu au fost respectate:
Art. 6
Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandarilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic
.

Tatal meu nu a fost informat corect despre starea sa de sanatate, mi-a confirmat-o el insusi, alte persoane cu care a vorbit la telefon si chiar si medicul sef de sectie , cu scuza ca "s-ar fi preocupat prea tare"

Art. 15
In cazul in care pacientul necesita o interventie medicala de urgenta, consimtamantul reprezentantului legal nu mai este necesar


De asemenea a fost incalcat art 3 alineatul 4 al legii 104/2003 care spune ca autopsia se face numai dupa implinirea a 24 de ore de la deces.

Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac si sa imi spuneti ce sanse am in cazul in care ajung al proces cu spitalul.
Precizez ca nu doresc sa caut cu orice pret un tap ispasitor, ci in primul rand vreau sa controlez , impreuna cu alti specialisti, corectitudinea cu care a fost tratat tatal meu


Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: roxaP , utilizator 20:17, 5 Iunie 2009
Cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui specialist , care va poate indruma pe baza a ceea ce ati spus si sau dovezi care v-ar putea ajuta.
Mult succes,
Va multumesc pentru raspuns si incurajari, doamna Daniela Vorovenci. Eu in prezent nu sunt in tara, de aceea cautam avocat prin intermediul forumului.
Daca exista vreun avocat (preferabil din Ploiesti) disponibil, va rog sa ma contactati (eventual MP).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a avea foaia de observatie a unui pacient decedat roxaP roxaP Mi se pare absurd articolul 21 din legea 46/2003 care spune ca: [i]Art. 21 Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, ... (vezi toată discuția)
Decadere drept martor leonardy44 leonardy44 Buna ziua! poate fi decazut din proba cu martor,un martor care are internare la sectia psihiatrie-diagnostic depresia? (vezi toată discuția)
Expertiza medico-legala - medicul care a tratat persoana bobu bobu Va salut. In anul 2008 un pacient a murit in spital pe o sectie. Medicul care il trata avea dreptul sa participe la autopsie sau expertiza medico-legala? In ... (vezi toată discuția)