pcipascal a scris:
@saamy:
- nu am avut trecut niciun traseu pe fisa de protectia muncii asta stiu 100%; recunosc insa ca nu imi amintesc daca mi-au dat sa o semnez sau nu
- conventia pe care am semnat-o, ma gandesc ca intra sub incidenta art. 38, in care se zice ca nu se poate renunta la drepturi prin nicio tranzactie = nulitate, nare valoare - aici era intrebarea mea: interpretez corect art 38 sau nu? poate avea sau nu valoare o asemenea conventie in acest caz?
va multumesc inca odata
Da, este art. 38 din C.M:
Art. 38. - Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.
Revin: Daca era accident de traseu, trebuia cercetat de lucratorul desemnat SSM al SC. conform PV de la Politie unde dv. ai declarat ca "veneati de la serviciu catre locuinta personala", avem un accident rutier soldat cu pagube materiale, ati semnat o conventie unde nu stim ce era scris. Nu vreau sa vin cu supozitii, in raporturi de munca este cel mai grav sa faci presupuneri !
Inainte de a depune petitie la ITM, cereti si consultanta la Inspectorul de serviciu - Relatii de Munca.
Daca nu sunteti multumit va recomand un avocat specializat pe litigii de munca.