avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am 17 ani

buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. problema ar fi de 4 ani in casa unde stau mama si bunica se cearta in fiecare zi plus de asta bunica incepe certa pe mine ma jigneste ma face in toate felurile sare la bataie si vreau sa plec la iubitul meu acasa nu mai vreau sa traiesc in casa bunicii mele nu mai suport atata cearta si oricum vrea sa ma deie afara din casa ei. se poate sa dau declaratie la politie pe propria mea raspundere ca vreau sa ma mut la iubitu meu. sa fie multumita bunica mea ca a scapat de mine si sa stea numai cu mama. va multumesc astept un raspuns adevarat ca sa stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: Phantom79 , utilizator 20:07, 10 Ianuarie 2015
marianamary97 a scris:

mama lui ma intelege stii situatia mea si ma va ajuta este o familie minunata.

no, sunt vreo cateva vorbe in intelepciunea populara
afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul
dai cioara din mana pentru vrabia de pe gard
socoteala de-acasa nu se potrivese cu cea din targ
the grass is always greener on the other side

Eu sunt o mama perfecta (dupa cum mi-a explicat copilul meu la prima ora), dar daca baiatul meu imi va aduce, cand va avea 24 de ani, pe prietena lui, minora, sa locuiasca la mine, eu o sa ii trimit sa locuiasca singuri la ei acasa, daca pot, daca nu sa locuiasca fiecare la mama lor pana or fi capabili sa locuiasca impreuna (desi si casa mea e mare si familia mea e minunata).
De fapt, as avea cate ceva de comentat inca de la faptul ca are o "iubita" care este minora. Daca o iubeste asa de mult, sa astepte pana devine majora.

Pentru abuzuri asupra minorilor exista Telefonul Copilului [ link extern ] ).
in fine eu oricum voi pleca de acasa eu am pus o singura intrebare daca politia ne va face ceva atat.
Probleme cu politia ati avea daca ea, politia, ar fi sesizata. Dar ne spuneti ca bunica va vede ca pe o piatra in casa si tare s-ar bucura daca ati pleca. Asa ca... Mama d-voastra ce pozitie are? Stiu, e greu sa tii cumpana intre mama si fiica...totusi, pe d-voastrav-a purtat in pantece...
Citind mai pe indelete observ ca d-voastra tare va doriti sa va mutati.
Inchei in tonul primei postari : ce ti-e scris, in frunte ti-e pus!
P.S. Sa nu uit: Doamne fereste, aveti grija sa nu va aduca barza vreun dar de majorat!

Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator
Cred ca ar trebui sa se deshida o noua sectiune de sfaturi pentru cei mici, unde sa se incerce discutii psihologice si unde sa se dea exemple de viata acestor minori care neavand acasa un mediu propice incearca sa obtina pe acest forum raspunsuri la intrebarile lor.Domnisoara nu mai e mult si faci 18 ani, varsta la care teoretic devi majora si poti sa faci ce vrei cu vita ta. 9 luni nu e un capat de tara, chiar daca te mananca sa stai cu iubitul non stop, asculta-i pe cei mai batrani in sensul ca la inceput toate ti se vor arata frumos, ulterior cand vei da de greu vei realiza ca la un moment dat in viata nu ai ascultat si ai facut rau ca te-ai ghidat doar dupa inima. Orice ai face sa nu te lasi de scoala. Diploma este foarte importanta. Sunt convins ca vei pleca, dupa modul tau transant de exprimare este clar ca coclesti asta de mai multa vreme insa iti vei aminti candva ca unii oameni de bine te-au sfatuit aici sa mai copilaresti iar tu nu i-ai ascultat si ai vrut sa fii mare.
va multumesc mult ca imi dati sfaturi dar in casa bunici nu mai suport sa stau o iau razna sunt multe probleme in casa asta si deasta vreau sa plec. oricum ma voi duce la politie sa dau declaratie ca plec de acasa de bunavoie sper sa mearga! daca mai aveti sfaturi le primesc cu drag!

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)
Libertate la 18 ani? alin@ alin@ buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa ... (vezi toată discuția)