buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. problema ar fi de 4 ani in casa unde stau mama si bunica se cearta in fiecare zi plus de asta bunica incepe certa pe mine ma jigneste ma face in toate felurile sare la bataie si vreau sa plec la iubitul meu acasa nu mai vreau sa traiesc in casa bunicii mele nu mai suport atata cearta si oricum vrea sa ma deie afara din casa ei. se poate sa dau declaratie la politie pe propria mea raspundere ca vreau sa ma mut la iubitu meu. sa fie multumita bunica mea ca a scapat de mine si sa stea numai cu mama. va multumesc astept un raspuns adevarat ca sa stiu ce sa fac.
Nu fetiță, poliția nu are ce sa îți facă. Cum nu ești dispusă să accepți sfaturi și o dai înainte cu mutatul, noi îți urăm succes în viitor în acea familie care ți se pare ție că e mai bună ca a ta, ca mama altuia te va iubi mai mult ca a ta.
Așadar, succes!
Voi închide subiectul, ai aflat ce te interesa.
Domnisoara, nu va spun sa nu plecati. Dar daca plecati, faceti-o ca un adult, caci sunteti pe-acolo.
Modul in care puneti problema este mai matur decat al multor persoane de varsta dv. si chiar peste.
Sunt convinsa ca mama iubitului dv. va va sustine, insa nimic nu tine o vesnicie. Nu e un motiv sa nu plecati, e o realitate de care va trebui sa tineti cont pe termen lung, va trebui sa fiti dv. stapana pe viata dv. asa incat sa nu depindeti de casa ori veniturile iubitului ori familiei sale exclusiv.
Aparitia unui copil ar complica lucrurile, atat legal, dar si personal si v-ar pune intr-o situatie de constrangere pe dv. Un copil mic ar insemna ca trebuie sa aveti venituri proprii consistente ca sa intretineti copilul, altfel sunteti usor santajabila de mama, iubit, mai stiti, poate chiar bunica. Nu e bine pentru dv. Pentru protectia unui minor ar putea sa-si faca aparitia autoritatile. Des.
Va face santajabila, nu e o idee buna un copil. Si daca cineva caruia nu-i convine situatia sesizeaza Protectia copilului, atunci probleme sa dovediti ca sunteti ok pentru a-l creste sau nu, probleme cu venituri, casa etc. Nu va spun ca sunt cazuri concrete in care tinerelor mame li s-au luat pruncii de catre parinti. Nu sunt singulare.
Asa incat, daca intentia dv. e sa plecati de acasa pentru ca sa scapati de un cosmar, mergeti la psihologul scolii si discutati despre asta. Daca nu se poate, sunati la telefonul copilului, va pun la dispozitie un psiholog sau va dau sfaturi de a ajunge la unul, sesizeaza autoritatile etc.
Mergeti la un cabinet de planning familial, la cabinetul de la scoala, aveti grija de contraceptie.
Daca mama nu va lasa sa plecati, faceti o incercare de o saptamana intai, spuneti-i sa vedeti cum e. Veniti acasa si vedeti ce mai face, spuneti-i daca mai sunteti la scoala si unde v-ati angajat. Mentineti pe termen lung legatura cu mama si bunica, le ajuta si pe ele dar, mai ales, va ajuta pe dv. sa va acceptati copilaria.
Va rog, reveniti cu evolutia situatiei. Multumesc, va doresc o viata frumoasa!
Cu drag.
Politia nu va poate face nimic, va puteti muta linistita la prietenul d-voastra. Nu va ajuta cu nimic daca faceti un copil din contra e o dovada ca prietenul a intretinut relatii cu d-voastra cand inca sunteti minora deci sariti, renuntati la ideea cu copilul, va incurca mai mult. In rest, mutati-va linistita fara sa anuntati Politia, nu va ajuta nici asta cu nimic.
Drepturile la 16 ani
Queen10
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Libertate la 18 ani?
alin@
buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa ... (vezi toată discuția)