avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imprumut intre doua SRL -URI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imprumut intre doua SRL -URI

Buna ziua,

Trebuie sa fac un contract de imprumut intre 2 SRL -uri dar din cate stiu nu este legal. Totusi seful meu imi cere sa gasesc o varianta legala. As vrea sa stiu daca se poate sau nu pe o alta cale?
mentionez ca niciuna din societati nu are in obiectul de activitate acordarea de imprumuturi.


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:03, 15 Iunie 2009
o varianta mult uzitata este aceea in care dintr-un SRL se scot bani de catre asociat (ex. restituire creditare asociat -asta in cazul in care exista un contract de imprumut incheiat intre persoana fizica -asociatul- si SRL-ul), si se primesc bani de catre celalalt asociat (tot in baza unui contract de imprumut incheiat intre SRL -imprumutat- si pesoana fizica -imprumutator)
Contractul de imprumut are drept scop sustinerea activitatilor investitionale ale SRL -ului sau completarea finantarii activitatii imprumutatului sau orice alt asemenea obiect.

ATENTIE: de preferat ca imprumutul sa fie acordat in LEI
Contractul de imprumut va contine clauze specifice (termen de restituire, obligatii ale partilor, suma cu sau fara dobanda)

Succes!
cele doua societati nu au asociati comuni. mai e viabila in acest caz varianta aceasta?


Multumesc.
Imprumuturile inte societai nu sunt legale, daca unitatile nu au ca obiect de activitate acordarea de imprumuturi.
S-ar putea face un contract de vanzare-cumparare a unor produse , produsele sa fie platite iar dupa o perioada de timp sa intervina returul marfii, sa se faca o factura storno si bani sa fie returnati.
Faceti un contract de asociere in participatiune, in care contributia imprumutatorului sa fie suma dorita a se imprumuta, si contributia imprumutatului sa fie forta de munca, raspunderea administrarii asociatiunii, si sa aiba ca obiect tocmai activitatea pentru care se imprumuta banii respectivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut pentru un sa Thora Thora as vrea sa va rog daca se poate sa ma lamuriti asupra acestui aspect, motiv pentru care am sa prezint la modul concret despre ce este vorba. care sunt ... (vezi toată discuția)
Societate pe actiuni. Calinpetru Calinpetru O societate pe actiuni este contactata de un SRL care doreste sa comande o cantitate de produse in valoare de 500.000.ron.SRL-ul doreste sa achite ... (vezi toată discuția)
Asociere corina bucur corina bucur Buna ziua, Sunt asociat unic al unui SRL care a achizitionat un apartament din profit. Doresc sa ma asociez cu 2 persoane in vederea extinderii si ... (vezi toată discuția)