avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asistentul personal profesionist
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asistentul personal profesionist

As dori o explicatie din partea unor juristi. In legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, scrie la art. 45. - (1) Adultul cu handicap grav sau accentuat care nu dispune de spaţiu de locuit, nu realizează venituri ori realizează venituri de până la nivelul salariului mediu pe economie poate beneficia de îngrijirea şi protecţia unui asistent personal profesionist. Cum se interpreteaza aceasta prevedere: persoana cu handicap trebuie sa cumuleze cele doua situatii, adica persoana sa nu aiba unde locui si nici venituri sau numai una din ele?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:53, 29 Iulie 2009
Conditiile enuntate de art. 45 nu sunt cumulative ele fiind verificate de comisile pentru evalurea persoanelor cu handicap judetene, existenta numai a uneia din aceste situatii cele mai frecvente veniturile fiind suficienta
As vrea sa abordez tema din punct de vedere gramatical:
Se spune:
1. Merele, perele, prunele si caisele sunt fructe care cresc la noi in tara.
Toate fructele acestea indeplinesc conditia.
2. Mere, pere, prune sau caise sunt fructe pe care le poti cumpara de la piata.
Oricare (nu neaparat toate in acelasi timp) indeplineste conditia.
.....................
In textul de lege exprimarea este vadit lasata spre nedumerirea inocentilor si interpretabila cum vine la indemana celor interesati pentru ca nu foloseste nici "si", nici "sau".
.......................
In matematica si programare daca nu folosesti corect pe "si" ori "sau" te poti praji bine de tot. Iar daca le ignori, calculatorul "te scuipa" afara.
.....................
Si intreb si eu, ca prostu', le era greu sa strecoare un "sau" ori un "si" in textul legii, in loc de a pune acea nemernica de virgula?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
elga50, moderator
Pai nu mai avea "farmec" legea! Parole d'honeur , dumneavoastra vreti o lege perfecta!?:D
Cam da.
Parerea unui ignorant intr-ale legilor:
- eu stiu una si buna: dreptul roman a rezistat pana in zilele noastre pentru ca a fost clar exprimat, claritate cu care romanii s-au impus in exprimare si in general.
M-as aventura in a pune si o intrebare:
- oare cati metri masoara legislatia americana si cati a noastra? (masura ar fi ca toate legile, incepand cu Constitutia, sa fie scrise pe foi A4). Si slava Domnului, sistemul american este prolific, se traieste superbine in interiorul lui, avocatii, procurorii, judecatorii au de lucru, nu se plang. Dar mi se pare mie ca acolo au de lucru prin a proba cat mai bine si cat mai complet. La noi au de lucru cu interpretarea legilor......
............................
E doar o parere din afara sistemului. Poate sunt in eroare. Scuze daca e asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 333/2003 rafael1 rafael1 Am primit o instintare de la politia rurala in care eu sunt obligat in 30 de zile sa-mi dotez spatiul comercial cu sisteme tehnice de paza si alarmare. In caz ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala-munca monik monik buna ziua, un pensionar cu pensie anticipata partiala poate lucra/colabora cu o firma fara sa i se suspende pensia? am vazut ca raspunsurile sunt si pro, si ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap cumulat cu somaj ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, O persoana primeste in acest moment pensie de handicap si este si salariat. i se va restructura postul si vrea sa stie daca poate primi pe ... (vezi toată discuția)