avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire alocatie copii Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire alocatie copii Italia

Am depus actele pentru alocatie europeana in 20.07.2014. Dosarul a fost predat ,la oficiul din Italia, la data de 30.07.2014 contractul meu de munca a incetat la30.07.2014 , eu parasind in acelasi timp si Italia. La depunerea documentelor am fost instiintata de catre operator ca voi primi o scrisoare de acreditare la o adresa mentionata (de contact-persoana inputernicita de catre mine sa ma reprezinte in contactul cu autoritatile italiene.)Pana la aceasta data nu am primit niciun raspuns. Cand am telefonat mi s-a comunicat ca dosarul se afla in analiza la un sediu regional.Mentionez ca incepand cu data de 01.08.2014 nu mai beneficiez in Romania de alocatia celor 2 copii.Unde trebuie sa ma adresez pentru a stii in ce stadiu se afla dosarul(poate ceva din dosareste in neregula, sau incomplet). Astept sa ma indumati ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: dana_banica2000 , utilizator 13:52, 21 Aprilie 2015
Adresati-va la instituţia competenta din statul respectiv - INPS pentru Italia.
[ link extern ]
Buna ziua,
Am sa intocmesc un email catre institutia sugerata, dar.. c.a.s. Br nu cunoaste traseul dosarului pt alocatia europeana?nu are legatura cu statul italian mai adanci decat un simplu cetatean.Am adresat o intrebare unui functionar de la c.a.s-Br si raspunsul a fost :nu e treaba mea, ce bani vrei dumneata...nu stiu.Daca email-ul care -l fac pt Inps It, il treimit si catre cas Braila carui servici trebuie sa ma adresez?
Multumesc.
C.A.S. nu are nicio legatura cu alocatia europeana.

In tara va puteti adresa :
- Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS)
e-mail : anps@prestatiisociale.ro

- Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Brăila
e-mail: ajps.braila@prestatiisociale.ro
Va multumesc pt sprijinul acordat , pt raspunsul clar si univoc.
Am scris la anps si ajps.Braila, nu au catadicsit sa.mi raspunda.
Am scris la inps It., am primit raspuns, dosarul avea o notificare din 14.10.2014. Am intrat in contact (email) si pers inputernicita legal de catre mine a mers la inp a ridicat hartia, urmeaza sa mearga la patronat pt a o depune(este etapa urmatoare)
Intrebarea mea este :pentru 2 copii minori aflati in intretinere, pt o perioada de 16 luni lucrata in It.(01.10-31.12.2009;01.01-31.07.2011;01.02-27.07.2014)cu un salariu de 900 euro lunar ce suma imi revine?
In Italia (stat de activitate al unuia dintre parinti) cuantumul prestatiilor este 124 euro. In Romania, stat de resedinta al copilului, cuantumul prestatiilor este de 42 lei (aprox. 10 euro). Deci, Italia va plati prestatiile pentru copil in cuantum de 124 euro, iar Romania va suspenda dreptul la alocatie de stat, pentru ca nu depaseste valoarea prestatiei acordate in Italia.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana student, 21 de ani gaby777 gaby777 Lucrez in italia cu contract de munca.Am o fata de 21 de ani care e studenta in Romania.Are dreptul la alocatie europeana la aceasta varsta? (vezi toată discuția)
Alocatia copil nascut in strainatate marianalascu marianalascu Buna ziua. Doresc sa stiu si eu cum pot sa fac sa recuperez alocatia copilului meu in varsta de 3 ani si 5 luni ,nascut in Italia ,reantorsi in Romania am ... (vezi toată discuția)