avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Expunerea faptelor la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Expunerea faptelor la CEDO

Buna ziua,

Expunerea faptelor incepe la Capitolul E din cerere cu punctul 34.
In instructiuni scrie ca trebuiesc folosite doar cele 3 pagini numerotate cu 34, 35 si 36. Daca expunerea e mai lunga se admite pina la 20 de pagini pe hirtii separate. Intrebarea mea ar fi:
1.Daca expunerea este mai lunga, se comleteaza mai intii cele 3 pagini din formular si apoi se trece pe alte pagini? Daca da, cum se numeroteaza paginile suplimentare? Unde se pun paginile suplimentare?
2.La o expunere mai lunga de 3 pagini se trece direct pe hirtii suplimentare fara a mai scrie in cele 3 pagini de formular? Daca da, ce se scrie in prima pagina de la Expunerea faptelor. Cum se numeroteaza in acest caz paginile si ce se scrie ca si titlu pe paginile suplimentare? Se scrie tot ”E Expunerea faptelor”?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:31, 9 Ianuarie 2015
Stima forumist,

În primul rând, nu este recomandabilă depășirea celor trei pagini. Noile reglementări - de fapt nici nu mai sunt noi, au intrat în vigoare de peste un an - prevăd ca o cerere să fie succintă, concisă. Aceasta este cerința Curții și ar trebui să fie respectată.

În ceea ce privește strict întrebarea dvs, se poate completa, mai întâi, formularul CEDO. După epuizarea celor trei pagini se pot introduce altele, numerotate, ca exemplu, 6.1, 6.2...Dvs puteși folosi o altă tehnică, neexistând o îndrurmare anume, în acest moment. În nici un caz nu este permisă depășirea, în total, a unui număr de 20 pagini.

Textul din Regulamentul CEDO care reglementează nomărul paginilor este acesta:

Articolul 47.2 b)-
Reclamantul poate însă completa aceste informații anexând la formularul de cerere un document separat de maxim 20 de pagini care să conțină o expunere detaliată a faptelor, a pretinselor încălcări ale Convenției și a argumentelor pertinente

Repet, însă, cerința expresă a Curții este ca expunerea să fie concisă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi completarea cerere nela1961 nela1961 Buna ziua, Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva. Am descarcat de pe pagina de internet a CEDO formularul si instructiunile de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire material suplimentar formular cedo vasile2013 vasile2013 Intrucat din 2014 formularul CEDO are o alta forma, mult mai exacta, as avea si eu o intrebare legata de anexa la formularul de cerere, cuprinsa in cadrul ... (vezi toată discuția)
întrebare privind forma unei plângeri adresată la cedo neamtu2015 neamtu2015 Doresc să formulez o plângere la CEDO. Am citit că plângerea trebuie să aibă un anumit format ,anumite caractere, un număr maxim de pagini, etc. Am ... (vezi toată discuția)