avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... întrebare privind forma unei plângeri adresată la ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

întrebare privind forma unei plângeri adresată la CEDO

Doresc să formulez o plângere la CEDO. Am citit că plângerea trebuie să aibă un anumit format ,anumite caractere, un număr maxim de pagini, etc. Am următoarea problemă : materialul pe care eu trebuie să-l trimit, este de circa 50 de pagini ( cu caractere de 12). Motivul este că acest material conține de fapt patru spețe (evenimente) într-o singură cauză și toate legate între ele. Aceste evenimente trebuiesc detaliate și fiecare spre susținere au în spate documente care le certifică . Dosarul este mai mare, dar justificat !

Care este procedura într-un astfel de caz !

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:14, 21 Martie 2016
Accesati site:www.modelcerere.ro, veti gasi model si informatiile necesare.
Veți găsi tot ce vă interesează aici :
[ link extern ]
neamtu2015 a scris:

Am următoarea problemă : materialul pe care eu trebuie să-l trimit, este de circa 50 de pagini ( cu caractere de 12)....Dosarul este mai mare, dar justificat !

Care este procedura într-un astfel de caz !



Stimat forumist,

Procedura în orice fel de caz, nu doar în cazul dvs, este ca aplicantul să se conformeze cerințelor CEDO. Acestea sunt:

Regulament CEDO, Art. 47. b) Reclamantul poate însă completa aceste informații anexând la formularul de cerere un documentseparat de maxim 20 de pagini care să conțină o expunere detaliată a faptelor, a pretinselor încălcăriale Convenției și a argumentelor pertinente.


Orice altă abordare o veți avea pe riscul dvs.

Cu stimă.
mulțumesc pentru răspuns ! Vă rog să mă clarificați dacă sunt permise suplimentar maxim 20 de pagini sau cu totul maxim 20 pagini ? Caractere de 12 cu 1 între rânduri este în regulă ?
Stimat forumist,

În primul rând, observ o contradicție evidentă între dorința Curții Europene a Drepturilor Omului de a primi aplicații cât mai concise și dorința personală a dvs de a scrie cât mai mult.

Cred că este total inutil să arăt care dorință este mai importantă.

Prin urmare, repet, fiți concis.

În al doilea rând, textul arătat de mine în răspunsul anterior, arată clar: document separat de maxim 20 de pagini. Nu văd care ar fi neclaritatea, aici. Orcum, vă citez și din îndrumarul oficial al Curții:

,,Dacă este absolut necesar, puteți anexa la formularul de cerere explicații suplimentare într-un document separat, însă acestea nu pot depăși mai mult de 20 de pagini în total (acest număr nu include deciziile și documentele ce trebuie anexate). Aceasta nu înseamnă însă că puteți să începeți expunerea pe formularul de cerere și să o continuați pe foile suplimentare până la limita celor 20 de pagini suplimentare. Rolul celor 20 de pagini este doar de a completa o expunere concisă a faptelor, capetelor de cerere și informațiilor cu privire la respectarea condițiilor de admisibilitate, ce trebuie să figureze în părțile pertinente ale formularului de cerere. Într-un astfel de document anexat nu trebuie adăugate nici capete noi de cerere, scopul acestuia fiind detalierea capetelor de cerere expuse deja în formular.,,

Prin urmare, doar dacă este absolut necesar, documentul separat poate avea max.20 pagini.

Caracterele cu care se redactează cererea vor fi de minimum 12 în text și10 în notele de subsol.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire material suplimentar formular cedo vasile2013 vasile2013 Intrucat din 2014 formularul CEDO are o alta forma, mult mai exacta, as avea si eu o intrebare legata de anexa la formularul de cerere, cuprinsa in cadrul ... (vezi toată discuția)
Sfaturi completarea cerere nela1961 nela1961 Buna ziua, Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva. Am descarcat de pe pagina de internet a CEDO formularul si instructiunile de ... (vezi toată discuția)
Expunerea faptelor la cedo oradea_onel oradea_onel Buna ziua, Expunerea faptelor incepe la Capitolul E din cerere cu punctul 34. In instructiuni scrie ca trebuiesc folosite doar cele 3 pagini numerotate cu ... (vezi toată discuția)