Pot sa cer revizuirea cererii de stramutare, care a fost respinsa de Curtea de Apel... avand in vedere ca ulterior judecarii sale au survenit dovezi clare ale celor sustinute in cererea de stramutare, care probabil a fost respinsa din cauza ca n-a fost suficient sustinuta de dovezi la momentul respectiv, pt ca nu erau disponibile??
Eu am scris ca solicit revizuirea cererii anterioare de stramutare,
iar in subsidiar sa recalifice revizuirea ca o noua cerere de stramutare, intemeiata pe imprejurari noi.
Oare cum o sa reactioneze instanta??
Cererea de revizuire este legata de un complet de judecata care judeca un dosar de fond.Nu prea puteti sa o considerati pe ea insasi o cerere care evoca fondul,decat daca o consider o noua cerere de fond.
Puteti sa solicitati revizuirea unei cereri de stramutare si sa aveti sansa sa fie judecata de un completcare judeca..Acestia sa isi ia rolu activ in serios si sa va redenumeasca cererea ca o noua cerere de revizuire.
Dar ar fi interesant sa vedem cum vor formula incheierea.
Tinand seama pe roulul carui instante aveti dosarul, in primul rand aveti nevoie de noroc.
Pai il oblig sa isi ia rolul activ in serios!!
art. 22 alin (4) Judecătorul dă sau restabileşte calificarea juridică a actelor şi faptelor deduse judecăţii, chiar dacă părţile le-au dat o altă denumire. În acest caz judecătorul este obligat să pună în discuţia părţilor calificarea juridică exactă.
Pai cererea de stramutare este o cerere judecata de un complet de fond.
Iar cererea de revizuire a fondului va fi tot un complet de fond... deci ar avea aceeasi alcatuire.
Cred ca principala problema apare a fi sa nu invoce din oficiu admisibilitatea...
Si sa zica ca daca nu raspund la admisibilitate, nu imi ia in considerare recalificarea.
Am incercat si la termenul trecut sa o conving pe judecatoare sa recalifice contestatia in anulare pe care am formulat-o... dar nu am stiut sa ii zic in ce sa o recalifice :) Si a fost respinsa ca tardiv formulata.
Trebuia sa ii zic sa o recalifice ca cerere de indreptare eroare materiala!
Calificare si recalificare.
Din cele scrise mai sus ,se constata urmatoarele: pe langa mate / motani / javre se pot recalifica agebti de paza, pol.-urile, prp-urile impreuna cu cererile de stramuatre ce evoca fondul actual lipsei de judecata.
gabrielaandrei,
Potrivit art. 322 alin. (1) C. proc. civ. ser poate cere revizuirea unei hotărâri dată de o instanţă de recurs „atunci când evocă fondul”. În literatura şi practica judiciară s-au emis mai multe opinii cu privire la înţelesul noţiunii de „evocare a fondului”, printre care şi cea împărtăşită de opinia majoritară potrivit căreia o hotărâre evocă fondul doar atunci când în recurs s-a administrat proba cu înscrisuri noi care au fost determinante în pronunţarea soluţiei din recurs.
În realitate prin dispoziţiile art. 322 alin. (1) C. proc. civ. legiuitorul a înţeles să excludă obiectul revizuirii doar acele hotărâri pronunţate în recurs în baza unor excepţii procedurale care ar face de prisos analiza în fond a cauzei. Astfel de soluţii sunt constatarea nulităţii cererii de recurs pentru nemotivare sau pentru nesemnare, respingerea recursului ca tardiv introdus sau ca inadmisibil etc.
Deci imi pare ca dilema daca evoca sau nu fondul... se aplica doar revizuirii solutiilor pronuntate in recurs, nicidecum in cele de fond definitive.
Revizuire
shhomerul
in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)