avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua,

m-am lovit de urmatoarea problema: un salariat si-a inaintat demisia si doreste ca din cele 15 zile de preaviz, 10 sa fie zile de concediu de odihna.mai precis, sa vina numai 5 zile la serv.
este posibil acest lucru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana mizgoi , utilizator 16:21, 31 August 2005
se poate, daca angajatorul este de acord
Varianta optima ramane la latitudinea Dvs.
Daca isi ia concediu legal va intra in preaviz dupa concediu.
Daca isi ia concediu in timpul preavizului va continua preavizul dupa intoarcerea din concediu.
Si varianta trei, in timpul preavizului angajatul are dreptul sa absenteze cca patru ore pe zi, orele libere pot fi acordate cumulat si poate nu mai are nevoie de acel concediu.
Unde este reglementat că, în perioada preavizului se poate absenta 4 ore / zi??????????
Contract nr. 2001 din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005
Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2005-2006

Art. 74. - (1) Încetarea CIM poate avea loc - în condiţiile prevăzute de lege - printr-unul din următoarele moduri:
a) de drept;
b) ca urmare a convenţiei părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi condiţiile limitative prevăzute de lege.
(2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de patron.
(4) În cazul în care unei persoane i se desface contractul de muncă fără să i se acorde preavizul prevăzut la alin. 2, angajatorul are obligaţia de a plăti o indemnizaţie egală cu salariul de bază pe o lună, avut la data desfacerii contractului de muncă.
daca aveti nevoie de tot textul precizati o adr de e-mail.
Sper sa fie de real ajutor.

Alte discuții în legătură

Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Preaviz Buna ziua.Atat in cazul preavizului dat de firma salariatului cat si in cazul preavizului dat de salariat firmei , este legal ca salariatul sa lipseasca 4 ore ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)