avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, al doilea an declaratii depuse in ianuarie la fisc
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, al doilea an declaratii depuse in ianuarie la fisc

Buna ziua!
As dori sa stiu daca fiind PFA cu norma de venit, in al doilea an de functionare (inceput cu luna curenta - Ianuarie) si avand un total sub 100 000 euro, trebuie sa depun declaratia 220 la fisc.

De asemnea, sunt neplatitor de TVA in Romania si inregistrat in scop de TVA pentru afara, in fiecare luna, in cazul unui castig venit din afara, trebuind sa depun declaratia 390 VIES (eu numai din afara primesc venitul pe PFA). In acest caz, trebuie completata pentru Ianurie-Februarie declarati 392? Si daca da, trebuie 392A sau 392B?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:10, 10 Ianuarie 2015
In situatia descrisa de dvs.nu trebuie sa depuneti declaratia 220. Declaratia 392 se depune pentru intregul an fiscal 2014 si va trebui sa depuneti declaratia 392B ,chiar daca nu ati avut livrari de bunuri si prestari servicii in interiorul tarii,dar ati achizitionat bunuri si servicii din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 392a / 392b ileana nico ileana nico Buna ziua, Pentru un PFA inscris in scop de TVA si care livreaza prestari servicii intracomunitare ( incepand din ian.2014). cu facturare lunara in euro, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor de catre pfa norma de venit ariaint ariaint Buna ziua, Detin un PFA la norma de venit , CAEN 8299 , concret norma de venit anul acesta pentru acest cod in Bucuresti a fost de 9000 RON suma la care ... (vezi toată discuția)