avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avarie minora intre autoturisme in parcarea unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avarie minora intre autoturisme in parcarea unui supermarket

As dori sa ma ajute cineva sa lamuresc ceva :
a. se aplica OUG 195 / 2002 ( codul rutier si sanctiunile lui ) + HG 1391 2006 ( Regulamentul de aplicare al lui OUG 195/2002) intr-un incident auto ( avarierea minora zgarierea unei altei masini in parcare ca urmare a manevrei de iesire pe culoarul de rulare spre iesirea propriu-zisa )?
b.persoana care a lovit usozgariat un auto in parcare trebuie sa mearga la politie sa declare ( in termen legal cred ca de 48 ore) incidentul chiar daca proprietarul celuilalt vehicul spune (verbal) ca nu e nevoie ?
c.rerviciul rutier are atributii in parcarea hipermarcheturilor / parcare private ?
parcarea hipermarchetului este o parcare privata ?

astept pareri si recomandari de la specilisti.
multumesc f. frumos.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:14, 11 Ianuarie 2015
a- Da. Este un accident de circula'ie
b- Se poate rezolva si fara politie, prin completarea formularului de constatare amiabila de accident
c- Normele rutiere se aplica si in parcarile super si hipermarketuri
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daună auto provocată unei mașini parcate lângă a mea. acoperă rca paguba în aceste condiții? Diana0099 Diana0099 Buna ziua. Am scapat usa de la masina ( cand iesem de la volan ) într-o masină parcata langa. Masina pagubita e noua , julitura e vizibilă. Devizul ... (vezi toată discuția)
Eveniment rutier - lipsa rca alonia14 alonia14 Buna ziua ! Va rog sa ma sfatuiti asupra unei probleme a nasului meu privitor la un incident petrecut in parcarea unui spital, mai exact in curtea acestuia - ... (vezi toată discuția)
Fara permis mytyca545 mytyca545 am ramas fara permis la o tamponare in interiorul parcari kaufland desi scrie ca e parcare privata si ca nu isi asuma raspunderea pt incidente help my (vezi toată discuția)