avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Plata minimis IMM 2014 - pentru cunoscatorii situatiei
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Plata minimis IMM 2014 - pentru cunoscatorii situatiei

La ultima sesiune de depunere de proiecte prin Schema de minimis (HG 274/2014), care a avut loc in inanuarie 2014, cererea de plata trebuia depusa pana la data de 1 noiembrie. Conform Ghidului solicitantului, platile urmau sa se efectueze pana cel tarziu la data de 31.12.2014.
Din pacate, aceste plati nu au fost inca facute, iar beneficiarii, dintre care multi indatorati pana peste cap, cu banca in ceafa, cu noii angajati conform planului de afaceri si conditiilor impuse, carora nu le pot da de lucru dar le platesc contributiile si salariile, nu primesc nici un raspuns clar. Aceasta desi bani au fost alocati inca de la rectificarile bugetare din august.
Am inteles ca au platit la primii 1000 inscrisi (sigur, dintre acestia, doar cei acceptati la finantare), iar pentru restul n-a mai fost de unde. Ceea ce nu e corect, deoarece au spus de la inceput ca nu conteaza ordinea inscrierii si ca se acorda tuturor celor inscrisi pe site, in ordinea punctajului. Departamentul pentru IMM promite plata in primul trimestru din 2015, dar nu ofera anagjament scris.
M-ar interesa in baza carei legi statul isi permite sa isi bata joc de IMM-urile si asa greu incercate in vremurile astea de criza?
Cel mai recent răspuns: georgica107 , utilizator 15:47, 20 Ianuarie 2015
Adica beneficiarul a achizitionat utilajul si sta cu el si asteapta sa primeasca banii? nu l-a pus in functiune? nu lucreaza cu el ca sa dovedeasca ca este nou???? aici, in acest aspect ma simt depasita:))
In documentele de livrare a utilajului este cu certitudine specificat de catre furnizor starea acestuia la momentul livrarii/achizitiei.
As vrea sa-mi spuneti unde este specificat "ca banii au ajuns si s-au platit pana la nr. RUE 1007. "
Nu, beneficiarul a inceput sa lucreze cu utilajul, incepand cu acest an.
unde este specificat "ca banii au ajuns si s-au platit pana la nr. RUE 1007. "

Nicaieri, ca nimeni nu scrie nimic, doar telefonic se sustine acest lucru, de catre directie si oficiile pt. IMM.
Dar daca va uitati pe bugetul aprobat, veti vedea ca fondurile alocate pentru sesiunea 2014, adica 250 milioane, cum scrie in Ghid, au fost de fapt doar credite de angajament, efectiv primindu-se doar 100 milioane credite bugetare. Normal ca nu le-a ajuns!
Si in bugetul pe 2015 doar 70 milioane, care nu stiu daca le ajunge sa-i plateasca pe cei ramasi, nu sa mai organizeze vreo sesiune! Insa cel mai important este ca avem ,,excedent bugetar"
Asta este Romania!
ANUNT IMPORTANT SCHEMA DE MINIMIS PENTRU INVESTITIILE REALIZATE DE IMM 19.01.2015

Avand in vedere ca Anexa nr. 3 la Legea nr. 186/2014 a bugetului de stat pe anul 2015 nu prevede sume alocate schemei de minimis pentru investitii realizate de intreprinderile mici si mijlocii aprobata prin HG 274/2013 cu completarile si modificarile ulterioare, va informam ca la acest moment nu este indeplinita conditia de ridicare a clauzei suspensive din cadrul Acordurilor de finantare semnate pentru anul 2015.

Directia Generala Politici Antreprenoriale din cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri va intreprinde toate demersurile pentru introducerea sumelor aferente Acordurilor de finantare in bugetul institutiei la prima rectificare bugetara din anul 2015.
Da, acest comunicat se refera la cei care au semnat acordul, dar au optat pentru realizarea investitiei in 2015. Pe scurt, nu va apucati de treaba, pana nu se rectifica bugetul, ca nu avem cu ce va plati!
Oricum, in situatia descrisa de mine, investitia s-a realizat in 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata minimis 2014 D Tiberiu D Tiberiu Buna ziua, Sunt antreprenor de 12 ani, am 38 de ani, detin mai multe afaceri in domeniul productiei, comertului si a serviciilor. Societati care fac afaceri ... (vezi toată discuția)
Schema minimis ghiuri1986 ghiuri1986 Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de aceasta schema de \'\'ajutor\'\' de minimis.Sunt unul dintre cei cu proiect aprobat iar din pacate nu prea am cum sa ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de minimis pentru infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2012! Daniela Bolog Daniela Bolog 4 mai 2012 Pentru a asigura demararea in conditii optime a campaniei agricole din toamna, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a elaborat proiectul ... (vezi toată discuția)