avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat la o firma in faliment-asigurat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat la o firma in faliment-asigurat?

sunt angajat cu norma intreaga la o firma care este in faliment,nun lucrez de 2 ani,nu platesc nimic dupa mine dar nici nu am fost dat afara..deci "pe hartie" sunt angajat (m-am interesat la ITM)..sunt asigurat? daca doamne fereste se intampla ceva si ajung la spital? acesti ani vor fi calculati ca ani lucrati?
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 14:27, 11 Ianuarie 2015
mezgageza a scris:
acesti ani vor fi calculati ca ani lucrati?

Unde, la pensie? Daca faceti dovada ca ati lucrat, da. Verificati la ITM.
Mare grija ca daca ati fost angajat si in fapt nu ati lucrat, iar firma a avut prejudicii din cauza dvs. care au impins-o in starea de insolventa - faliment, este posibil sa raspundeti si dvs. pentru aceasta stare (s-au mai vazut cazuri). Luati legatura cu patronul, verificati situatia.
Atat timp cat raportul de munca nu a incetat, sunteti inca asigurat, chiar daca angajatorul se afla in faliment.
am fost la ITM si mi-au zis ca sunt angajat la firma XY cu norma intreaga...atat si nimic mai mult (aceasta inseamna ca raportul de munca nu a incetat?) dar stiu sigur ca firma de 2 ani nu plateste absolut nimic dupa mine
daca apare la itm ca sunt angajat acesti ani vor fi calvulati la pensie?
Verificati la Casa de Pensii prin solicitarea unui certificat de stagiu de cotizare. In acest sens, va puteti da seama daca aveti sau nu stagiu de cotizare pe acea perioada.
firma are un proces: procedura de insolventa.....ceva lichidator...dar sunt asigurat (sanatate)?

Alte discuții în legătură

Prescriere contract de munca ioannanice ioannanice Buna ziua, Am o intrebare referitoare la inregistrarea unui contract de munca: eu am lucrat din 2011 pana in 2012 la o firma aflata acum in radiere, patronul ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata Ipuz Ipuz Sotia mea are 58 de ani si 38 si 6 luni de ani vechime. A dorit sa inainteze actele pentru pensie anticipata fara penalizare si a aflat ca ultimii doi ani nu ... (vezi toată discuția)
Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)